Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Melbourne

Onko seuraava määränpääsi Melbourne? Jos vastaus on kyllä, olet valinnut upean paikan viettää lomaa. Jos mietit, kuinka voit tutustua kaupunkiin nopeasti ja helposti ilman julkisen liikenteen rajoituksia, voit vuokrata auton. Se onnistuu useista eri yrityksistä ilman stressiä. Ja mikä parasta, monet autovuokraamot sijaitsevat lentoasemalla tai aivan sen lähellä. 

Melbourne-opas

Autovuokraamo Melbourne
Autonvuokraus Melbourne

Melbourne on Australian Victoria-osavaltion pääkaupunki ja sen väkirikkain kaupunki. Melbournen väkiluku on 5 miljoonaa, ja sen metropolialue koostuu 31 kunnasta. Melbournen talous on hyvin monipuolinen, mutta kaupungin erityisvahvuudet ovat rahoituksessa, tutkimuksessa, teollisuudessa, IT-alalla, kuljetusalalla, koulutuksessa, logistiikassa ja matkailussa. Kaupungissa pitää päämajaansa yksi maailman suurimmista kaivosyhtiöistä – BHP Billiton – sekä useita muita liikevaihdoltaan ja markkina-arvoltaan suuria yrityksiä. 

Melbourne rajoittuu luoteessa Sunburyyn, koillisessa Yarra Gleniin ja Healesvilleeen ja lännessä Beaconsfieldiin. Kaupallistumisestaan huolimatta kaupungissa on edelleen monia maan tunnetuimpia kulttuurikohteita, kuten Melbourne Cricket Ground, National Gallery of Victoria ja maailmanperintöluetteloon merkitty Royal Exhibition Building. Melbournessa on monia kulttuurikohteita, esimerkiksi urheilua, museoita, taidetta ja teatteria. 

Näiden kohteiden lisäksi Melbournessa on toki monia muitakin mielenkiintoisia paikkoja, joissa vierailla. Ensimmäiseksi mainittakoon Federation Square -keskus, joka otettiin käyttöön vuonna 2002 federaation satavuotisjuhlan kunniaksi. Sen jälkeen siitä on tullut olennainen osa kaupunkia ja loistava paikka turisteille tutustua nähtävyyksiin. 

Voit tutustua myös Victorian kansallisgalleriaan (National Gallery of Victoria). Kahdessa eri kaupunkikohteessa on yhteensä yli 70 000 taideteosta. Taidetta on niin Australiasta kuin kansainvälisistäkin kohteista Euroopasta ja Aasiasta. Yksi suosituista maalauksista on itse Picasson Itkevä nainen. Museorakennus tunnetaan suuresta salistaan, jonka katossa on värikäs lasimaalaus. Saadakseen kokonaiskuvan sen koko kauneudesta monet vierailijat käyvät lattialle makaamaan ja katsomaan kattoa. 

Tutustu vuokra-autollasi

Saavuttuasi Melbourneen ja vuokrattuasi sieltä onnistuneesti auton pääset tutkimaan lähialueita helposti ja yksityisesti. Voit ajaa Melbournesta Mount Evelyniin, joka sijaitsee 45,2 km kaupungista koilliseen. Mount Evelyn on Melbournen esikaupunkia, ja siellä on puistoja ja suojelualueita sekä mahdollisuus harrastaa erilaisia urheiluaktiviteetteja. Lilydalen ja Warburtonin välissä sijaitseva Warburton Trail on suosittu puisto kävelylenkeille ja pyöräilyyn. 

Voit ajaa myös Ferntree Gullyyn, joka sijaitsee 30 km Melbournesta itään. Se sijaitsee Melbournen laitamilla, ja alueen vahva talouselämä kattaa rautatieliikenteen, ostoskeskuksen ja urheilun. Se on myös monien merkittävien henkilöiden, esimerkiksi Pippa Blackin, Justin Huberin ja Michael Nakamuran kotipaikka. Jos haluat herkutella, sinun kannattaa tutustua ostoskeskuksen ravintoloihin ja kahviloihin ja kokeilla joitain niiden makupaloista. 

Jos sinulla on aikaa, kannattaa tutustua myös Moorabbiniin, joka sijaitsee vain 19,2 km:n päässä Melbournesta kaakkoon. Moorabbinin alueen historia ulottuu 1960-luvun puoliväliin. Sen kulttuurielämä on keskittynyt pääasiassa urheiluun ja koulutukseen. Alueella on myös merkittävää teollisuutta, etenkin liikenteen ja asumisen aloilla. 

Lentokentät

Melbournen lähellä on useita kansainvälisiä lentokenttiä, joista suurin on Melbourne Airport neljällä terminaalillaan. Voit vuokrata auton heti lentokentältä käsin. Kentällä toimivia autovuokraamoita ovat esimerkiksi Alpha, Spendless ja Hertz. Monet autovuokraamot tarjoavat mahdollisuuden vuokrata auto helposti myös netin kautta. 

Toinen Melbournen lentokentistä on Avalon, joka on yksi Australian vilkkaimmista. Sen yhdestä terminaalista lähtee kuusi kotimaanlentoa tunnissa. Lentoasemalla on myös eri autovuokraamoita, kuten Avis, Redspot ja Europcar. Lentoaseman palveluihin kuuluvat 1 500 pysäköintipaikkaa, paikka kimppakyytiläisten noutamiselle ja jättämiselle sekä taksiasema. 

Suosittuihin lentokenttiin lukeutuu myös Moorabbinin lentoasema. Vaikka paikka on nimetty jo aiemmin esitellyn Moorabbinin mukaan, se ei oikeastaan sijaitse tällä alueella vaan Melbournen esikaupunkialueella. Lentoasemalla on eri autovuokraamoita, kuten Hertz ja Budget. Melbournen lisäksi Australian suosituimpia matkakohteita ovat Sydney, Brisbane ja Adelaide

Liikenne

Melbournessa on yhteyksiltään hyvä tieverkko, josta on suurelta osin kiittäminen kaupungin valtavaa teollista toimintaa. Tieverkoston ansiosta pääset helposti kaupungin eri osiin. Tavallisina päivinä kaupungissa on vähän liikennettä, mutta tilanne muuttuu huomattavasti, kun kaupungissa on iso tapahtuma, kuten Australian Open -turnaus. Nopeusrajoitus on Melbournen suurimmilla teillä ja kaduilla tavallisesti 40 km/h. 

Ennen ajamaan lähtemistä muista tarkistaa hotelliltasi käyttämääsi reittiä koskevat liikennesäännöt. Huomaa myös, että keskustassa on useita pysäköintimahdollisuuksia, esimerkiksi Queen Victoria Marketin, Mintin ja Lonsdale Streetin pysäköintialueet.