Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Seattle

Mietitkö matkustamista Seattleen, muttet ole varma, mitä haluat nähdä tai tehdä, kun saavut perille? Ehkä haluat matkustaa hiukan pidemmälle, mutta et tiedä kuinka vuokrata auto? Älä huoli! Johdatamme sinut läpi suosituimpien käyntikohteiden ja niihin matkustusaikojen sekä kerromme, mistä voit vuokrata auton. Tarkasta kaikki tiedot alta! 

Seattle-opas

Autovuokraamo Seattle
Autonvuokraus Seattle

Seattle on Yhdysvaltain Washingtonin osavaltion suurin kaupunki – kukoistava metropoli, jonka väkiluku on noin 750 000. Kaupunki on joidenkin tekniikan suurimpien nimien, kuten Amazonin ja Microsoftin kotipaikka. Kohteen kenties tunnetuin maamerkki on ”Space Needle”, joka tuli tutuksi 90-luvun suositussa tv-ohjelmassa ”Frasier” ja on edelleen näkyvä muistutus siitä, että kaupunki isännöi vuoden 1962 maailmannäyttelyä. Seattlessa on melko leuto sää ympäri vuoden, joskin talvesta kevääseen (marraskuusta huhtikuuhun) sataa usein runsaasti. Tämä tarkoittaa, että suurin osa matkailijoista yrittää sijoittaa vierailunsa kaupungissa toukokuun ja syyskuun väliselle ajalle. 

Osavaltiona Washingtonissa on paljon muitakin hienoja vierailukohteita kuin Seattle. Älä kuitenkaan sekoita Washingtonin osavaltiota Washington DC:hen, jälkimmäinen nimittäin sijaitsee muutaman päivän automatkan päässä! Monet lähikaupungeista, kuten Spokane, Bellevue ja osavaltion pääkaupunki Olympia, tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden nauttia energisestä modernista arkkitehtuurista vastakohtana vuorten ja järvien muodostamalle maisemalle. Sinulla on liiaksikin vaihtoehtoja, kun etsit ikimuistoisen loman luovaa tekemistä ja ainutlaatuisia vierailtavia kohteita. 

  • Seattle on Washingtonin osavaltion suurin kaupunki. 
  • Seattle on kuuluisa kukoistavasta teknologiateollisuudestaan. 
  • Mahtava kohde tutustua paikallisiin markkinoihin, taiteeseen sekä live-musiikkiin. 

Seattlen sijainti Yhdysvaltojen länsirannikolla Washingtonin järven rannalla on ainutlaatuinen. Kaupunki tarjoaa kävijöille runsaasti luonnonkohteita ja maisemia, joita on vaikea löytää muualla maailmassa. Yhdysvaltain neljänneksi suurimpana satamana Seattle on toimintaa kuhiseva solmukohta ja tärkeä yhdyskäytävä Yhdysvaltain kaupalle Aasian kanssa. Koska kaupunki on lähestulkoon veden ympäröimä, ei ole yllättävää, että Seattlessa on tarjolla maan parhaimpia ja tuoreimpia mereneläviä. 

Ruuasta puheenollen; saatavilla on erilaisia paikallisia erikoisuuksia, ja ilahdut varmasti tiedosta, että tarjolla on useita ruokaretkiä. Niiden avulla voit kokea päivän aikana lukuisia kulinaarisia nautintoja. Jotkut matkat vievät sinut paikallisten kokkien mukaan, kun he valitsevat päivän raaka-aineensa, kun taas toiset keskittyvät kaupungin etnisten ruokien valikoimaan. Jos artesaaniolut on enemmän sinun juttusi, löytyy osavaltiosta iloksesi 250 käsityöpanimoa. Jätä kuitenkin auto parkkiin, jos aiot nauttia alkoholia! 

Tee retkiä vuokra-autollasi

Vieraillessasi Seattlessa haluat luonnollisesti käydä Space Needlessä. Torni on ikoninen osa kaupungin taivaanrantaa ja sijaitsee 24 kilometrin ja noin 35 minuutin ajomatkan päässä Seattle-Tacoman kansainväliseltä lentokentältä (SEA). Vieraillessasi kunnostetulla näköalatasanteella ovat edessäsi kaupungin parhaat näköalat. Mutta jos haluat mieluummin ihailla näkymää, jossa näkyy myös itse Space Needle, suosittelemme retkeä Kerry Parkiin. ”Queen Anne” -kukkulalla sijaitseva kohde on ehdottomasti paras paikka ottaa kuvia Seattlen siluetista. 

Myös ”Pike Place” on eräs Seattlen pakollisista vierailukohteista. Tyypillisesti ajomatka tähän 20 kilometrin päässä sijaitsevaan markkinakohteeseen kestää noin 30 minuuttia. Pike Place on tunnettu siitä, että toreilta löytyy kaunis valikoima kukkia vuoden ympäri. Markkinat ovat lisäksi sekä elävän musiikin keskus että kotipaikka lukuisille kauppiaille. Ei ole yllättävää, että paikka, jonka nimessä on ”pike” (suom. hauki), on myös loistava paikka ostaa tuoretta kalaa. Sinun tulee kuitenkin ostoksen tehdessäsi varoa pääsi yli heiteltäviä eväkkäitä! 

Jos olet onnekas ja vierailet Seattlessa hyvällä säällä, voit aina ajaa Alkin rannalle. Kohde on vain 14 minuutin ja 12 kilometrin ajomatkan päässä keskustasta. Voit nauttia rauhassa kävelystä tai vuokrata polkupyörän retkeä varten. Jos haluat vain rentoutua ja ottaa iisisti, on tarjolla useita ravintoloita ja kahviloita, joista on upeat näkymät merelle. 

Noin 1,5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, nopean 3 minuutin ajomatkan päässä, on Seattlen taidemuseo. Rakennus on käytännössä itsekin taideteos laajoine kaarevine rakenteineen ja korkeine ikkunoineen, puhumattakaan ulkoseinien seinämaalauksista. Sisältä löydät yli 25 000 taide-esinettä veistoksista ja maalauksista täydellisiin installaatioihin. Kokoelma edustaa yli sadan eri kulttuurin taiteellisia pyrkimyksiä ympäri maailman. Museossa järjestetään usein myös koulutusohjelmia, jotka tarjoavat nuoremmille vierailijoille ajanvietettä. 

Lentokentät

Jos matkustat kaupunkiin Yhdysvaltojen ulkopuolelta, laskeudut todennäköisesti Seattle-Tacoma International -lentokentälle (SEA). Lentoasema ei ole kaukana kaupungista, vain noin 25 minuutin ajomatkan päässä liikenneolosuhteista riippuen. Itse lentokenttä on yksi vilkkaimmista Yhdysvalloissa, joten varaudu etenkin ruuhka-aikoina matkustaessasi pitkiin jonoihin. 

Auton vuokraus on suositeltavaa, jos haluat matkustaa helposti Seattlessa ja sen lähialueilla. Onneksi lentokentällä on tarjolla 14 erilaista autovuokraamoa. Enterprise on varmaankin vuokravaihtoehdoista tunnetuin, mutta kaikki palvelut ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja ne tarjoavat bussikuljetuksen vuokra-asemalle lentokentän ulkopuolelle ja takaisin lentokentälle. 

Vaikka Boeing Field International (BFI) ei enää ole kaupungin ensisijainen lentokenttä, on se edelleen toiminnassa. Vain kahdella kiitoradalla varustettuna se on paljon pienempi lentokenttä verrattuna Tacoman kolmeen kiitorataan. Vaikka tämä ei ehkä kuulostaan suurelta erolta, on Boeing Fieldin lentoliikenne vain alle kolmanneksen Tacoman lentoliikenteestä. Toisin sanoen, jos haluat välttää pitkiä jonoja, voi Boeing Field olla parempi laskeutumispaikka, jos löydät lentoyhtiön, joka lentää sinne. Tarjolla on myös joitain autonvuokrausyrityksiä, kuten Modern Aviation, Hertz, Kenmore Aero Service, Signature Flight Service ja Go Rental. Varaukset on parasta tehdä netissä ennen saapumista. 

Liikenne

Ajaminen Seattlessa on melko rauhallista. Tämä johtuu pitkälti siitä, että kaupunki pyrkii tekemään kaduista turvallisempia jalankulkijoille. Suurin osa kaupungin teistä on jaettu kahteen luokkaan; ”Arterial” (yleensä tiet, jotka on jaettu keltaisella viivalla) ja ”Non-Arterial” (pienemmät, asuinalueiden tiet). ”Arterial”-teiden nopeusrajoitus on 25 mph eli noin 40 kilometriä tunnissa, kun taas ”Non-Arterial” -teiden nopeusrajoitus on yleensä 20 mph eli noin 30 kilometriä tunnissa. Sääntöön on kuitenkin joitain poikkeuksia, jotka on merkitty liikennemerkein. Muista, että Yhdysvalloissa nopeudet ilmoitetaan maileina tunneissa. 

Jos haluat ajaa Seattlessa, sinun on oltava yli 21-vuotias, joskin joillakin alueilla ikäraja on 25. Tarvitset myös täyden kotimaasi ajokortin ja kansainvälisen ajoluvan. On myös tärkeää, että sinulla on ajoneuvollesi vakuutus ja aina todisteet siitä mukanasi. Sinulla on myös osavaltion lain mukaan oltava aina varoituskolmio autossa, vaikkakin vuokrayrityksen tulisi antaa se. 

Vaikka Seattlessa on rajoitetusti ilmaista pysäköintitilaa, keskustan ostosalueen ympärillä on useita parkkihalleja, jotka tarjoavat pysäköintimahdollisuuksia 7 dollarilla (noin 6,5 euroa) tunnissa. Hyvä uutinen on, että jos matkustat sunnuntaina tai kansallisen vapaapäivän aikana, normaalia pysäköintirajoitusta ei noudateta. Kaupungin ympärillä olevat tiet ovat yleensä hyvin hoidettuja, mikä tekee ajamisesta nautinnollisen ja turvallisen kokemuksen. Ole kuitenkin tietoinen pyöräteistä, jotka kulkevat monien kaupungin teiden varrella. Vuokra-auto parantaa ehdottomasti lomaasi, sillä sen avulla pääset helposti kaikkiin parhaisiin kohteisiin!