Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Dallas

Oletko koskaan harkinnut yhdysvaltalaiskaupungin kiertelyä? Siinä tapauksessa Dallasin tulisi olla seuraava pysähdyspaikkasi. Kaupungilla on tarjota huippumielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tämän lisäksi siellä sijaitsee useita autonvuokrausyrityksiä, joten auton vuokraaminen onnistuu helposti. Tässä oppaassa kerrotaan joitakin mielenkiintoisia faktoja kaupungista ja siitä, mitä turisti voi siellä tehdä. 

Dallas-opas

Autovuokraamo Dallas
Autonvuokraus Dallas

Dallasin kaupunki sijaitsee Texasin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Dallas on Dallasin piirikunnan suurin kaupunki, jonka osia ulottuu naapuripiirikuntien Dentonin, Collinin, Rockwallin ja Kaufmanin alueille. Vuonna 2018 Dallasin väkiluku oli yli 1,34 miljoonaa, mikä tekee siitä väkiluvultaan Yhdysvaltojen yhdeksänneksi suurimman kaupungin. Löydät Dallasista sekoituksen modernia arkkitehtuuria, historiallisia rakennuksia ja kulttuurillisia vahvuuksia. Kaupungissa onkin useita kauniita maamerkkejä ja runsaasti mielenkiintoista nähtävää. Fort Worthin ja Arligtonin läheisyydessä sijaitsevasta Dallasista on loistavat kulkuyhteydet muualle Texasin osavaltioon sekä naapuriosavaltioihin. 

Dallas alkoi alun perin kehittyä, kun alueen läpi rakennettiin rautatie nautakarjan, puuvillan ja öljyn kuljettamiseksi Texasin pohjois- ja itäosiin. Kaupunki saavutti entistä suuremman aseman liikennekeskuksena osavaltioiden välisten moottoriteiden rakentamisen jälkeen. Neljä Yhdysvaltain tärkeintä osavaltioiden välistä valtatietä vievät kaupunkiin. Dallas/Fort Worthin kansainvälisen lentokentän rakentaminen antoi Dallasille mahdollisuuden kehittyä myös sisäsatamana, joka helpotti kauppaa Yhdysvalloissa ja edesauttoi kaupunkia tulemaan vahvaksi rahoitus- ja teollisuuskeskukseksi. 

Kaupungilla on monipuolinen talous, johon kuuluvat maanpuolustus, tietotekniikka, televiestintä, rahoituspalvelut ja kuljetus. Kaupungissa on myös useita yrityksiä ja toimialoja, mukaan lukien yhdeksän ”Fortune 500” -yritystä. Dallas on ensimmäisellä sijalla Forbesin ”Parhaat yritykset ja urat” Texasissa -listalla, ja se on suurten yritysten, kuten Comerican, Atmos Energyn, Mary Kay Cosmeticsin ja Fossil Groupin kotipaikka. Elinkustannukset ovat maltilliset, ja työmarkkinoiden kasvu on jatkunut viime vuosina. 

Dallasin ilmasto luokitellaan kosteaksi subtrooppiseksi ilmastoksi. Kesällä sää on kostea ja kuuma etenkin heinä- ja elokuussa. Lämpötila voi nousta jopa 41°C:een keskimääräisen päivälämpötilan ollessa näiden kuukausien aikana 36°C. Talvella Dallas kokee muutamia kylmiä sääjaksoja. Ensimmäinen kuura ilmestyy marraskuussa, ja pienet pakkaset päättyvät yleensä maaliskuun puoliväliin mennessä. Osaan kaupungista voi sataa lunta talvella, mutta lunta on vain joitakin päiviä. Kevät ja syksy ovat siirtymäkausia, jolloin sää on miellyttävä ja maltillinen. 

Koe vuokra-autolla

Yksi suosituimmista käyntikohteista Dallasissa on Dallasin arboretum ja kasvitieteellinen puutarha. Se on noin 27 hehtaarin suuruinen puutarha, jossa on koristepensaita, eri vuodenaikojen kukkia, puita ja kasvikokoelmia. Puutarhaa käytetään myös kausiluonteisiin ulkoilmafestivaaleihin, taidenäyttelyihin ja konsertteihin. Noin 13 kilometrin päässä puutarhasta löydät myös Dealey Plazan Sixth Floor Museumin. Siellä on multimedianäyttelyitä, jotka kuvaavat Yhdysvaltojen 1960-luvun poliittista ilmapiiriä. Siellä on myös esillä historiallisia esineitä, joita käytettiin 1900-luvun alkupuolella. Ajaminen puutarhasta museolle kestää noin 13 minuuttia. 

Toinen mielenkiintoinen turistikohde Dallasissa on Perotin luonnon ja tieteen museo. Museorakennus on tyylikäs ja arkkitehtoninen mestariteos, ja museo on jaettu aihealueisiin. Löydät interaktiiviset koulutuspisteet, korkean teknologian näytöt, 3D-teatterin ja 16,5-metriset liukuportaat. Jos haluat katsella taidetta, voit myös käydä Dallasin taidemuseossa, joka perustettiin vuonna 1903. Siellä on muinaisia esineitä ja klassista taidetta muinaisesta Kreikasta, Egyptistä ja Roomasta. Perot-museosta Dallas-museoon on vain kilometrin matka, jonka ajaa noin kolmessa minuutissa. 

Dallas World Aquarium on toinen mukava paikka vierailla kaupunkikierroksesi aikana. Akvaariossa on monipuolisesti lajeja, kuten merihevosia, meduusoita, merikilpikonnia, rauskuja, nuijahaita ja jättiläismeriahvenia sekä useita vapaasti lentäviä lintuja! Nasher-veistoskeskus on toinen paikka, johon kannattaa tutustua. Siellä on kokoelma nykyaikaisia ja moderneja ulkoveistoksia. Keskusta käytetään myös konsertteihin ja luentoihin. Ajaminen akvaariolta veistoskeskukselle kestää 4 minuuttia, ja etäisyys näiden välillä on 1,1 kilometriä. 

Lentokentät

Dallasin kaupungin lähistöllä on kaksi matkustajalentokenttää, Love Field ja Dallas/Forth Worthin kansainvälinen lentokenttä. Love Field -lentokenttää käytetään Yhdysvaltojen sisäisiin lentoihin. Dallas/Forth Worth on sen sijaan kansainvälinen kenttä ja maailman 11. kiireisin lentokenttä, josta on yhteydet esimerkiksi muihin Yhdysvaltojen suuriin kaupunkeihin sekä Tokioon ja Lontooseen. Molemmat lentoasemat ovat täydessä käytössä, ja löydät niistä kaikki tarpeelliset palvelut, kuten pankkiautomaatit ja rahanvaihtopisteet. 

Dallasissa on useita autonvuokrausyhtiöitä, kuten Enterprise, Europcar, Budget, Hertz, Exotic Cars ja Sixt. Nämä kansainvälisesti tunnetut yhtiöt ovat luotettavia ja hyvämaineisia. Voit vuokrata auton mistä tahansa näistä yhtiöistä saapuessasi lentokentälle tai varata auton heidän nettisivujensa kautta. Suosittelemme jälkimmäistä vaihtoehtoa, sillä voit tehdä varauksen etukäteen ja valita sinulle mieluisan auton. 

Kun valitset autonvuokrausyhtiötä, on suositeltavaa tutustua eri vaihtoehtojen sopimusehtoihin. Varmista myös, että sinulla on mukanasi kaikki auton vuokraamiseen tarvittavat dokumentit sekä tietenkin ajokorttisi. Muista lisäksi tutkia vuokra-auto huolellisesti sen kunnon varmistamiseksi ja ilmoita kaikista mahdollisista vioista ja puutteista autonvuokraajalle välittömästi. 

Liikenne

Dallasin tieverkko on hyvässä kunnossa ja helposti navigoitavissa. Tieverkko on päivitetty suurimpiin verkossa sijaitseviin karttoihin, minkä ansiosta voit käyttää GPS-sovelluksia Dallasissa suunnistamiseen. Teillä on liikennevalot, liikennemerkit sekä katuvalaistus. Dallasin ruuhka-aika näkyy liikenteessä aamuisin klo 6.30–8.00 ja iltapäivisin klo 16.30–18.00, minkä vuoksi näinä aikoina ajamista kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. 

Dallasin nopeusrajoitukset riippuvat teistä. Jos ajat jalankulkualueella, on nopeusrajoitus 15 mph (25 km/h). Asuinalueiden teillä nopeusrajoitus on 30 mph (48 km/h), kun taas valtateillä nopeusrajoitus on 70 mph (127 km/h). Nopeusrajoitus kannattaa tarkistaa aina ajamasi tien liikennemerkeistä. Löydät Dallasista useita strategisesti sijoitettuja autoparkkeja. Joissain osissa kaupunkia voit pysäköidä autosi myös kadun varteen.