Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Atlanta

Harkitsetko viettäväsi lomasi Atlantassa ja mietit, onko auton vuokraaminen mahdollista kaupungissa liikkumisen helpottamiseksi? Ei syytä huoleen! Löydät kaupungista lukuisia eri autovuokraamoita, jotka tarjoavat edullisia ja tarpeitasi vastaavia autonvuokrauspalveluita. Auton vuokraaminen on helppoa ja yksinkertaista. Useimmat autovuokraamot sijaitsevat joko lentokentällä tai sen välittömässä läheisyydessä. Voit kuitenkin halutessasi varata auton myös internetin kautta siirtymällä valitsemasi autovuokraamon verkkosivuille. 

Atlanta-opas

Autovuokraamo Atlanta
Autonvuokraus Atlanta

Atlanta on kaunis matkakohde ja Yhdysvalloissa sijaitsevan Georgian osavaltion viides pääkaupunki. Atlanta on myös osavaltion väkirikkain kaupunki, sillä sen väkiluku on 498 044 asukasta. Taloudellisesti kaupunki sijoittuu sijalle 10 kansallisella tasolla, ja sen BKT on noin 276 miljardia dollaria. Atlanta tunnetaan muun muassa musiikillisesta perinnöstään, urheilujoukkueistaan, vieraanvaraisuudestaan sekä vilkkaimmasta matkustajalentokentästään – Hartsfield-Jacksonin kansainvälisestä lentoasemasta (ATL). Atlantan lähistöllä sijaitsevia suurkaupunkeja ovat Alabamassa sijaitseva Birmingham, Tennesseen osavaltion pääkaupunki Nashville sekä Pohjois-Carolinan suurkaupunki Charlotte. 

Atlantan kulttuuriperintöön kuuluvat Scarlett O´Hara sekä hip-hop- ja R&B -legendat Usher, Outkast ja Ludacris. Kaupungissa on saumattomat ja helpot kulkuyhteydet, mikä tekee siitä viihdyttävän paikan asua. Atlantassa on suotuisat sääolosuhteet. Kuumin kuukausi on kesäkuu, jolloin keskilämpötila on noin 32°C, ja kylmintä aikaa on puolestaan tammikuu, jolloin keskilämpötila jää noin 11 asteeseen. Atlantan kaupungissa asuu maailmanluokan pohattoja, keittiömestareita sekä yrittäjiä. Mielenkiintoisen kaupungista tekevät myös sen alhaiset elinkustannukset ja runsaat työmahdollisuudet. 

  • Atlanta on Georgian suurin ja tärkein kuljetuskeskus. 
  • Paras aika vierailla Atlantassa on keväällä, kun kanukat ja atsaleat kukkivat, sekä syksyllä, kun Appalakkien kukkuloiden ruska on kauneimmillaan. 

Atlantan taloutta ohjaavat maailmankuulujen yritysten, kuten Holiday Innin ja Coca Colan menestys, sekä vuonna 1996 järjestetyt arvovaltaiset olympialaiset. Lisäksi Atlanta on pidetty kohde herkullisten ruokiensa vuoksi. Suosituimpia kaupungissa tavattavia ruokia ovat muun muassa friteerattu kana, grillatut ruoat, hampurilaiset, piiraat ja nakit, makea tee, Brunswickin pata sekä suositut ”meat and three” -ravintolat. Kokkien ammattitaidon ansiosta kaupunki tunnetaan myös monista tasokkaista maailmanluokan ravintoloistaan. 

Atlanta on kuuluisia hyvin säilytetystä historiastaan. Voit vierailla Martin Luther King Jr:n historiallisissa lapsuudenmaisemissa tai tutustua Atlantan historiakeskukseen oppiaksesi lisää kaupungin menneisyydestä. Ainutlaatuista kaupungissa on myös sen tarjoamat maisemat, joita on muovannut sekä luonto että ihminen. Atlanta tarjoaa sielunruokaa rehevien vihreiden lehdistöjensä, värikkään kasvistonsa, vuoristomaisemansa sekä vaikuttavan kaupunkisiluettinsa avulla. Muita luontoon liittyviä nähtävyyksiä Atlantassa ovat ”Georgia Aquarium”, Atlantan kasvitieteellinen puutarha, ”Piedmont Park” sekä ”Zoo Atlanta”. Jos olet kiinnostunut enemmän ostosten teosta, löydät kaupungista värikkään sekoituksen autenttisia käsityökauppoja sekä hyvin hoidettuja putiikkeja tyydyttämään shoppaushalujasi. 

Tutustu Atlantaan vuokra-autolla

Atlantan kaupungissa on monia mielenkiintoisia kohteita, joissa on helppo vierailla vuokra-auton avulla. Ajele Georgian Aquariumiin, josta löytyy jopa 120 000 erilaista merenelävää. Georgian Aquarium sijaitsee Atlantan keskustassa, Centennial Olympic Parkin, CNN Studio Toursin sekä World of Coca Colan kupeessa. Sijainnistasi ja reitistäsi riippuen etäisyys kohteeseen vaihtelee 14 kilometristä (ajomatka 7 minuuttia) korkeintaan 19,6 kilometriin (ajomatka 21 minuuttia). 

Toinen mielenkiintoinen kohde, jossa kannattaa vierailla vuokra-autolla, on ”Swan House”. Swan House sijaitsee Atlantan historiakeskuksessa, ja siellä pääset näkemään, miten Atlantassa on entisaikoina eletty. Talon ovat rakentaneet Emily ja Edwards Inman vuonna 1928. Sijainnistasi ja reitistäsi riippuen Swan Houselle on korkeintaan noin 35 kilometrin eli noin 52 minuutin ajomatka vuokra-autolla. Atlantan historiakeskuksessa pääset myös tutustumaan ”Smith Family Farm” -tilaan. 

Lisäksi voit käydä vuokra-autollasi ”High Art Museum” -museossa, joka on Kaakkois-Yhdysvaltain johtava taidemuseo. Se sijaitsee Peachtree Streetillä Midtownin kaupunginosassa. Museosta löytyy joitakin Yhdysvaltain uskomattomimpia 1800- ja 1900-lukujen koristetaiteiden kokoelmia. Suurin etäisyys High Art Museumiin on noin 22 kilometriä, ja sen taittaa vuokra-autolla noin 27 minuutissa. 

Jos haluat tutustua Atlantan kaupunkiin vuokra-autollasi, voit samalla vierailla kaupungin tasokkaissa ravintoloissa, jotka tarjoavat Atlantan parasta ruokaa. Yksi tällainen ravintola on Dos Bocas, joka sijaitsee Downtownissa. Dos Bocasiin on noin 22 kilometrin matka, jonka ajaa vuokra-autolla noin 45 minuutissa. Muita kohteita, joihin kannattaa tutustua vuokra-autolla ajellessa, ovat Ponce City Market, Redbird-ravintola, The Atlanta BeltLine ja Alma Cosina. On kuitenkin suositeltavaa, että käytät Google-karttaa ajaessasi haluamaasi määränpäähän. 

Lentoasemat

Georgian Atlantasta löytyy useita kaupallisia lentokenttiä. Yksi suosituimmista lentoasemista on Atlantan kansainvälinen lentokenttä Hartsfield-Jackson (ATL), joka on yksi maailman vilkkaimmista lentoasemista. Hartsfield-Jackson sijaitsee Clayton Countyssa, noin 16 kilometrin päässä Atlantan keskustasta. Lentoasemalta voi lentää suoraan yli 70 kansainväliseen kohteeseen ja noin 150 kotimaan kohteeseen. Hartsfield-Jacksonin lentokentältä löytyy ainakin seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Hertz, Enterprise, Thrifty ja Advantage. Tarjolla on muun muassa tila-autoja, luksusautoja, erikoisautoja sekä suurempia ja pienempiä henkilöautoja. Suosituimmat matkakohteet Atlantan lentoasemalta ovat Peking, Dallas ja New York. 

Toinen kuuluisa lentoasema Atlantassa on Fulton Countyn lentokenttä (FTY), joka on piirikunnan omistuksessa ja sijaitsee Fulton Countyssa, Georgiassa. Lentoasemalle päästäkseen tulee Atlantan keskustasta ajaa noin 10 kilometriä länteen. Fulton Countyn lentoasema toimii yleisilmailun helpottajana Atlantan kansainväliselle lentokentälle ja se tunnetaan myös nimillä Brown Field tai Charlie Brown. Fulton Countysta löytyvät muun muassa Hertz-, Alamo-, National- sekä Dollar-autovuokraamot ja tarjolla on niin economy-, luksus- kuin perheluokan autojakin. 

DeKalb-Peachtreen lentoasema on niin ikään piirikunnassa sijaitseva lentokenttä, joka löytyy Chambleesta, DeKalbin maakunnasta. Lentoasema tunnetaan yleisesti nimellä PDK, ja se on rakennettu alun perin yleisilmailun helpottajaksi. Lentokenttä on Georgian toiseksi vilkkain lentoasema Atlantan kansainvälisen lentokentän jälkeen. PDK:sta löytyvät muun muassa Hertz- sekä Easirent-autovuokraamot. Tarjolla on useita eri luokan autoja, kuten esimerkiksi avoautoja, luksusautoja, katumaastureita, economy-luokan menopelejä sekä tila-autoja. Atlantan seudulta löytyy useampia muitakin lentoasemia, kuten Galleria Heliport, Skypad Heliport sekä Bridge Building Heliport. 

Liikenne

Atlantassa on koettu liikenneongelmia jo ennen kuin autoja alkoi ilmestyä katukuvaan. Tämä johtui siitä, että kaupungissa keskityttiin aikanaan rakentamaan rakennuksia infrastruktuurin sijaan. Kun autot sitten myöhemmin yleistyivät, aiheutti kaupungin omalaatuinen rakenne hankaluuksia niiden liikkumiselle. Lisäksi Atlantan väestö on kasvanut valtavasti, mikä luonnollisesti lisää kuljettajien määrää teillä ruuhka-aikoina. Atlantassa aamuruuhka alkaa jo aamuneljän aikoihin ja voi kestää jopa klo 10.00 saakka, mutta pahin ruuhkatunti sijoittuu aamukuuden ja seitsemän välille. Pahimmillaan liikenne on kuitenkin iltapäivällä, 15.30–19.30 välisenä aikana. 

Jos et halua jumittua liikenteeseen, kannattaa vältellä moottoriteitä pahimpina ruuhka-aikoina. Paras aika matkustaa vuokra-autolla Atlantan läpi on kuitenkin noin kymmenen aikaan aamulla ja puoli kahdeksan aikaan illalla. Liikkumisen helpottamiseksi kannattaa hankkia Georgia Navigator -liikennesovellus. Atlanta Cityssä on nopeusrajoituksia sekä maanteillä että moottoriteillä. Moottoriteillä maksiminopeus on 70mph, eli noin 110 km/h, mutta maanteillä nopeusrajoitukset ovat alhaisemmat. 

Atlantassa on nopeusrajoituksia ohjaavia sääntöjä, joiden rikkomisesta seuraa sakkorangaistus. Muista myös, että etäisyydet ilmoitetaan Yhdysvalloissa maileina. Atlantan tiet ovat hyvässä kunnossa ja kuuluvat ajomukavuudeltaan teiden parhaimmistoon. Täten sinun ei tarvitse olla huolissasi tutkiessasi Atlantaa vuokra-autollasi. Atlantasta löytyy paljon pysäköintimahdollisuuksia, kuten esimerkiksi päiväkohtaisia pysäköintipaikkoja, matalahintaisempia economy-paikkoja sekä pysäköintikeskuksia. Kaupungista löytyy myös edullisia pysäköintialueita pitkäaikaiseen pysäköintiin. Pysäköintipalveluita tarjoavia yrityksiä ovat muun muassa Lanier Parking Soltuions, International Park Ride sekä Goverment Center Parking.