Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Ljubljana

Ljubljana on kaunis kaupunki, josta löytyy useita kansainvälisiä sekä paikallisia autonvuokraustoimistoja. Olitpa sitten turisti tai paikallinen, sinulle on takuulla luvassa edullinen ja turvallinen matka ympäri kaupunkia. Autonvuokraustoimistoja löydät koko matkalta aina lentokentältä kaupunkiin. 

Ljubljana-opas

Autovuokraamo Ljubljana
Autonvuokraus Ljubljana

Ljubljana on Slovenian pääkaupunki ja maan suurin kaupunki 288 308 asukkaallaan. Väestölaskenta on tehty vuonna 2016. Se sijaitsee Keski-Sloveniassa Ljubljanan syvänteessä, Karstin ja Alppien välissä. Slovenia rajautuu useisiin maihin, kuten Italiaan, joka on 199 kilometrin päässä Ljubljanasta, Itävaltaan, jonne on 330 kilometriä, Kroatiaan, joka on 455 kilometrin päässä ja Unkariin, jonne on Ljubljanasta matkaa 101 kilometriä. 

Ljubljana on Slovenian itsenäistymisen jälkeen ollut maan kulttuurin, politiikan, koulutuksen, talouden ja hallinnon keskipiste. Slovenialaisia on 83 % väestöstä, mutta kaupungissa on myös useita muita etnisiä ryhmiä, kuten serbialaisia, kroatialaisia ja bosnialaisia, jotka ovat pääasiassa entisestä Jugoslaviasta tulleita maahanmuuttajia. Kaupungin virallinen kieli on slovenia, mutta siellä puhutaan myös italiaa ja unkaria. Suurimmat uskontokunnat ovat katolilaisuus ja islam. 

Ljubljana on erityinen kaupunki, jossa on kostea ilmasto merellisen sijaintinsa vuoksi. Lämpötila siellä vaihtelee -2 asteesta 30 asteeseen ympäri vuoden tammikuun ollessa kuukausista kylmin ja vastaavasti heinäkuun ollessa lämpimin kuukausi. Kesäkuu ja lokakuu ovat sateisimmat kuukaudet, kun taas tammi- ja helmikuu ovat kuivimmat. Talvi alkaa joulukuussa ja päättyy helmikuussa. Tämän ilmastokalenterin avulla voit mukavasti valita parhaat kuukaudet vierailla rauhallisessa ja kauniissa Ljubljanan kaupungissa. 

Ljubljana on ystävällinen kaupunki, jossa on rauhallinen ilmapiiri ja erittäin vieraanvaraiset asukkaat. Se on kaupunki, joka on täynnä yllätyksiä mukavilla luonnonkauniilla paikoilla. Ljubljanassa on paljon luolia, kuten Postojnan luola, joka tekee tästä kaupungista erityisen. Luola on vuosittain miljoonia ihmisiä houkutteleva tärkeä turistikohde. Muita käyntikohteita kaupungissa ovat Ljubljanan linna, Dragon Bridge sekä Slovenian kansallismuseo. 

Tutustu ympäristöösi vuokra-autolla

On olemassa monia kauniita ja henkeäsalpaavia paikkoja, joissa voit vierailla Ljubljanassa. Yksi niistä on Ljubljanan suurin puisto, houkutteleva Tivolin kaupunginpuisto, jossa on myös muutamia huomionarvoisia rakennuksia sekä lukuisia eri lintulajeja. Se ulottuu Roznikin alueelle länteen, Siskan alueelle pohjoiseen ja Vicin alueelle etelään. Puistoon pääset vuokra-autolla viidessä minuutissa Ljubljanan keskustasta, ja lentokentältä ajat 26,7 kilometrin matkan puistoon 20 minuutissa. 

Ljubljanan eläintarha on suojeltu luonnonpuisto ja koti yli sadalle eri eläinlajille ja kaikkiaan viidellesadalle eläimelle. Se kattaa 20 hehtaaria maata ja kävelypuistoja 6,5 kilometrin matkalta. Puisto on viiden kilometrin päässä kaupungista, ja sinne pääsee vuokra-autolla viidessä minuutissa. Pääset nauttimaan eläintarhan eri näyttelyistä, kuten Menagesta, hautomosta, villieläinhotellista, lätäköstä sekä lasten eläintarhasta, mikäli mukanasi on lapsia. 

Ennen kuin lähdet Ljubljanasta, vieraile sen suurimmassa linnassa eli Ljubljanan linnassa. Voit nähdä linnan ollessasi kaupungin keskustassa, sillä se toimii tämän suuren kaupungin maamerkkinä. Linna sijaitsee 26 kilometrin päässä kaupungista eli noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä. 

Lentokentät

Pääset useiden lentokenttien kautta Ljubljanaan. Ljubljanan lentokenttä on alueen ainoa kansainvälinen lentokenttä. Se sijaitsee kaupungin pohjoispuolella 26 kilometrin päässä keskustasta, ja ajomatka sieltä kaupunkiin kestää noin 30 minuuttia. Laskeuduttuasi löydät useita autovuokraamoita edullisilla hinnoilla, kuten Adria, Sixt ja Budget. Vuokra-auton saatuasi voit ajaa esimerkiksi Hotel Galleriaan tai Austria Trend -hotelliin majoittuaksesi. 

Voit saapua Ljubljanaan myös Venetsian lentokentän kautta, joka sijaitsee Ljubljanasta 229 kilometriä lounaaseen. Matka kestää noin 2,5 tuntia, ja auton matkaasi varten voit vuokrata esimerkiksi yrityksiltä Fox, Hertz tai Thrifty. Matkalla lentokentältä voit vierailla Pyhän Markuksen tuomiokirkossa, joka on Napoleonin kuvauksen mukaan Euroopan paras salonki, sekä nähdä Rialton sillan. 

Pääset Ljubljanaan myös Trevison lentokentän kautta, joka sijaitsee 230 kilometrin päässä kaupungista. Kun laskeudut lentokentälle, vuokraa auto, jolla pääset Ljubljanaan 2,5 tunnissa. Kentältä löytyviä vuokrafirmoja ovat Treviso Car Service, Hertz, Gold ja Europcar Treviso. Matkallasi voit käydä Piazza dei Signori -aukiolla herkullisella pizzalla ja nähdä kaupungin muurit sekä kolme pääporttia, joihin kuuluvat Porta Altinia, Porta Santi Quaranta ja Porta San Tommaso. 

Liikenne

Ljubljanassa on hyvin laadukas ja turvallinen tieverkosto. Löydät helposti kunnolla merkityt moottoritiet, jotka johtavat muihin kaupunkeihin ja maakuntiin. Liikennesäännöt ovat kuten muuallakin Euroopassa. Nykyään liikenne on vilkkaampaa autojen määrän yhä lisääntyessä kaupungissa. 

Ruuhka-aikoina ja viikonloppuisin liikenne on aina vilkasta, ja pysäköinti kaupungissa on kallista eikä vapaita paikkoja ole montaa. Ajaessasi valtatiellä, myös ruuhka-aikojen ulkopuolella, sinun tulee noudattaa nopeusrajoituksia. Taajama-alueilla nopeusrajoitus on 50 km/h, taajaman ulkopuolella 90 km/h, kaksikaistaisilla teillä 110 km/h ja moottoriteillä 130 km/h.