Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Katowice

Oletko innoissasi tulevasta matkastasi Katowiceen? Olet hyvissä käsissä, mikäli suunnitelmissasi on auton vuokraaminen matkan sujuvoittamiseksi! Kaupungissa on useita edullisia autovuokraamoja, joista suurin osa sijaitsee kaupungin keskustassa ja lentokentän läheisyydessä. Tarvitsit sitten ympäri vuorokauden avoinna olevan palvelun tai nettivarauksen, löydät varmasti jotain itsellesi sopivaa. 

Opas Katowiceen 

Katowice
Autonvuokraus Katowice

Vaikka Katowice usein unohdetaankin, on tällä kaupungilla paljon tarjottavaa ja aarteita paljastettavanaan uteliaille matkailijoille. Katowice on eteläisessä Puolassa sijaitsevan kauniin Sleesian läänin pääkaupunki, ja se tunnetaan rikkaasta perinteisestä teollisuudestaan, johon kuuluvat hiilikaivokset ja terästehtaat. Kaupunki on Puolan bruttokansantuotteen mukaan maan toiseksi voimakkain kaupunki heti pääkaupunki Varsovan jälkeen. Katowice on hyvä paikka majoittua myös silloin, kun suunnittelet vierailua läheisiin kaupunkeihin, kuten Krakovaan, Częstochowaan tai Oświęcimeen, jossa Auschwitzin keskitysleiri sijaitsee. 

Itse kaupungissa asuu noin 300 000 ihmistä, mutta sen kaupunkialueen väkiluku on huomattavasti suurempi, noin 2–3 miljoonaa. Löydätkin siis varmasti erilaisia paikkoja sekä viihtymiseen että rentoutumiseen. Jo pelkkä yksinkertainen kävelymatka kaupungin läpi on ainutlaatuinen kokemus, sillä pääset ihailemaan esimerkkejä melkein jokaisesta arkkitehtuurin tyylistä. Keskusta on todellinen helmi, josta ylpeästi käytetään nimitystä ”Pikku-Pariisi”. 

Katowice on täydellinen yhdistelmä merkittävää historiaa ja eloisaa kulttuuria, mikä kertoo paljon sen ylpeistä, mutta ystävällisistä asukkaista. Siinä missä kauppatorilla pääset aikamatkalle menneisyyteen ihastellen samalla kaupungin vanhinta rakennusta, saavat muut paikat sydämesi hakkaamaan rytmissä. Katowice on koti monelle musiikkifestivaalille, Musiikkiakatemialle, Puolan kansallisradion sinfoniaorkesterille ja kuuluisalle Spodekille (suomeksi teevati), konserttisalille/urheilutapahtumapaikalle, joka muistuttaa muodoltaan ufoa. 

Katowicen mielenkiintoisimpia ja yllättävimpiä käyntikohteita ovat hiilikaivokset. Tämä voi tuntua aluksi hieman epätavalliselta, mutta paikallisen oluen maistaminen 300 metriä maan alla on taatusti unohtumaton kokemus. Samalla pääset informatiiviselle ja vuorovaikutteiselle kierrokselle, joka todella kasvattaa kunnioitusta hiilikaivoksissa työskenteleviä kohtaan. Toisin kuin maan alla, pinnan lämpötila on tammikuussa noin 8 astetta ja kesällä keskilämpötila on 32 astetta. 

Tutki ympäristöäsi vuokra-autolla

Katowicessa ja sen naapurikaupungeissa on lukuisia näkemisen arvoisia kohteita, joista yksi on erityisen ihailtu Unesco-kandidaatti Nikiszowiec. Se on lähes sata vuotta vanha alue, jonka tunnistaa helposti sen punatiilisistä rakennuksista, jotka rakennettiin asutukseksi hiilikaivosten työntekijöille ja heidän perheilleen. Nykypäivänä turistit voivat yhä vierailla näissä taloissa, jotka ovat maan virallisia kansallisia historiallisia monumentteja. Etäisyys Nikiszowieciin lentokentältä on 42,4 kilometriä, ja ajomatka kestää noin 45 minuuttia. 

Luonnonystäville vierailu viehättävässä Kolmen lammen laaksossa (Dolina Trzech Stawów) on varmasti arvokas kokemus. Tämä vilkkaan kaupungin keskellä sijaitseva keidas on oiva paikka paeta melua. Se sijaitsee 39,5 kilometrin päässä Katowicen lentokentältä ja vain 40 minuutin ajomatkan (tai 15 minuutin, mikäli matkustat kauppatorilta) jälkeen pääset nauttimaan tästä luonnon sydämestä, jota ympäröivät kuvankauniit maisemat. Perillä pääset rentoutumaan rannalla tai hyödyntämään lentopallokenttiä ja kaupunkipyöriä. Jos olet onnekas, saatat päästä nauttimaan myös jonkin paikallisen artistin konsertista. 

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Katowicessa on yksi Puolan vaikuttavimmista museoista, Sleesian museo, jossa vierailijat voivat oppia kiehtovista alueen historiaa koskevista faktoista. On kuitenkin mainittava, että museon pysyvä näyttely käsittelee myös vuosien ajan tabuina olleita, arkaluontoisia aiheita, kuten alueen saksalaista kulttuuriperintöä. Museo sijaitsee 38,4 kilometrin päässä lentokentältä, ja matkan taittamiseen autolla kuluu noin 40 minuuttia. 

Lentokentät

Katowicen lähellä on vain yksi lentokenttä ja se sijaitsee noin 40 kilometriä pohjoiseen kaupungin keskustasta. Katowicen lentokenttä on Puolan neljänneksi suurin matkustajavirran perusteella, ja sieltä lennetään useita säännöllisiä sekä tilauslentoja 105 eri määränpäähän 41 maahan, kuten suosittuihin lomakohteisiin Ródokselle, Antalyaan ja Kanariansaarille. 

Katowicen lentokenttää, joka tunnetaan myös nimellä Międzynarodowy Port Lotniczy Katowice, on luonnehdittu hyvän ilmakehän olosuhteiden kentäksi. Tämä tarkoittaa, että kentällä on vain harvoin päiviä, jolloin lennot ovat myöhässä tai peruuntuvat huonon sään takia. Kentällä on kolme terminaalia, joissa matkustajat voivat nauttia lounaan tai kahvia sekä rentoutua ennen lentoa. 

Löydät lentokentältä monia paikallisia ja kansainvälisiä autonvuokrauspalveluita tarjoavia yrityksiä, joita ovat esimerkiksi Hertz, Europcar, Sixt, Jolcar, GT-CARS, Budget, Express ja RentCar. Voit valita erilaisia automalleja ja tyyppejä tai palkata jopa oman kuljettajan. Kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot mahdollistavat sinulle nautinnollisen ja helpon matkan. 

Liikenne

Kuten muissakin kaupungeissa, myös Katowicessa liikenteen ei pitäisi tuottaa ongelmia, kunhan muistaa välttää ruuhka-aikoina ajamista. Kaupungilla ajaessa on hyvä käyttää apuna verkosta löytyviä karttoja tai vuokra-auton GPS-laitetta, jotta ajaminen sujuisi sulavasti ja välttyisit odottamattomalta liikenteeltä sekä vahingoilta. Saavuttuasi kohteeseen voit pysäköidä autosi johonkin useista kaupungin parkkialueista. Voit valita lyhyt- tai pitkäaikaisen ja vartioidun tai vartioimattoman parkkipaikan tai paikan, jonka käytöstä voit maksaa mobiilisovelluksella. Muista kuitenkin, että ydinkeskusta on autoista vapaata aluetta. 

Tiet ovat yleensä hyvässä kunnossa, ja useita uusia teitä rakennetaan vuosittain. Lentokentälle sekä muihin kaupunkeihin pääsee myös moottori- ja pikateiden kautta. Määrättyjä nopeusrajoituksia tulee noudattaa näillä teillä, ja ne ovat 140 km/h ja 100–120 km/h. Valtateillä nopeusrajoitus on 50 km/h taajamissa, kun taas muilla alueilla se on 90 km/h, ellei toisin ole mainittu.