Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Krakova

Onko seuraava matkakohteesi Krakova? Auton vuokraaminen on kätevä tapa liikkua paikasta toiseen ja tutustua kaupungin päänähtävyyksiin. Artikkelistamme löydät tietoa myös muista lähialueen kylistä ja kaupungeista, joissa kannattaa vierailla. Lisäksi kerromme kaupungin pysäköintimahdollisuuksista sekä lentokentistä, joilta voit helposti vuokrata auton. 

Krakova-opas

Krakova
Autonvuokraus Krakova

Krakovan asukasluku oli vuonna 2019 oli yli 750 000 asukasta. Kaupunki sijaitsee Puolan eteläosissa lähellä Berliiniä, ja se on myös Puolan entinen pääkaupunki. Krakovalla onkin pitkä ja rikas historia, josta kertovat ympäri kaupunkia sijoitetut monumentit. Nähtävyyksien katselun ohella historiallisen kaupungin mukulakivisillä kaduilla kävellessä kannattaa maistaa kuuluisia suolarinkilöitä. Eikä sovi unohtaa myöskään vierailua matkailijoiden suosimassa Wawelin linnassa! 

Vuonna 2017 kaupungissa vieraili yhteensä 13 miljoona turistia. Krakovan Vanhankaupungin tori on tärkeä turistinähtävyys, jossa voidaan nauttia sekä väenpaljouden seuraamisesta että toria ympäröivästä vanhasta arkkitehtuurista. Torin laidalla sijaitsee goottityylinen Mariankirkko, joka on yksi parhaimmista tyylilajinsa edustajista Puolassa, ja siksi suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa. 

Arkkitehtuurista kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa suunnata myös Wawelin linnaan. Autolla liikkuville vierailijoille on linnan luona oma parkkipaikka. Parkkialueen täyttyessä voidaan myös pysäköidä kadulle. Linnalle ajaa noin 20 minuutissa, sillä se sijaitsee 15 kilometrin päässä. Wawelin linna koostuu kahdesta rakennuksesta, linnasta ja katedraalista. Vierailun jälkeen kannattaa tutustua myös linnan näyttelyihin. Lisätietoa löytyy linnan verkkosivuilta, josta voit halutessasi ostaa pääsyliput ennakkoon. 

Luontoa etsivien turistien kannattaa suunnata Krakovan ”Planty”-puistoon, joka sijaitsee 16 kilometrin päässä päälentokentältä. Matkan ajaa noin 25 minuutissa. Planty on yksi kaupungin suurimmista puistoalueista. Se on 4 kilometriä pitkä ja yli 20 000 neliömetrin kokoinen. Alueelta löytyy 29 pienempää puistoa ja kauniita suihkulähteitä ihailtavaksi. 

Tutustu kaupunkiin vuokra-autolla

Krakovan päälentokentältä Kraków-Balicelta (KRK) pääsee helposti moneen kohteeseen. Voit esimerkiksi matkustaa ”Ojcowskin” kansallispuistoon, joka sijaitsee 17 kilometrin päässä lentokentältä. Matka kestää vuokra-autolla noin 15 minuuttia. Ojcowskin puisto on lähes 20 neliökilometrin kokoinen, joskin kyseessä on yksi pienimmistä kansallispuistoista Puolassa. Se on kuitenkin tunnettu matkailukohde, jossa voidaan nauttia luonnon rauhasta. 

Jos haluat lomallasi nauttia taiteesta, on Krakovan nykytaiteen museo ”MOCAK” eli ”Museum of Contemporary Art in Krakow” oikea valinta. Se sijaitsee 24 kilometrin päässä päälentokentältä, ja autoillen matka kestää noin 20 minuuttia. Museossa esitellään kahden viime vuosikymmenen aikaista nykytaidetta, minkä lisäksi vierailijat voivat piipahtaa kahvilassa ja matkamuistomyymälässä. 

Jos matkustat perheesi kanssa ja etsitte mukavaa tekemistä lomanne ajaksi, suosittelemme vierailemaan Krakovan vesipuistossa, joka sijaitsee 17 kilometrin päässä lentokentältä. Autolla sinne ajaa noin 20 minuutissa. Hauskaa ajanvietettä tarjoavaan vesipuistoon voi ostaa pääsyliput etukäteen netistä. 

Lentokentät

Puolassa on kaikkiaan 12 lentokenttää, mutta Krakovassa on vain yksi kenttä nimeltään Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentokenttä Kraków-Balice (KRK). Se sijaitsee kaupungin länsipuolella, noin 11 kilometrin päässä keskustasta. Kentällä on runsaasti vuokraamovaihtoehtoja, ja matkustajia palvelevat muun muassa Avis, Budget ja Sixt. 

Keskustan suuntaan matkatessa sinulla on eri reittivaihtoehtoja. Lentokentältä voit suunnata suoraan läheiselle näköalapaikalle nimeltään ”Pilsudskin” kukkula. Paikalle ajaa 10 minuutissa, sillä se on vain 5 kilometrin päässä lentokentältä. Keinotekoinen kukkula sijaitsee keskellä ”Wolski”-metsää, ja siitä on myös käytetty nimitystä Itsenäisyyden kukkula. 

Vain 16 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä sijaitsee Krakovan eläintarha, ja sinne kertyy matkaa 8 kilometriä. Eläintarha sijaitsee Wolski-metsässä ja on erittäin suosittu matkailunähtävyys. Jos vierailu eläintarhassa kiinnostaa, tähänkin kohteeseen voit ostaa pääsyliput etukäteen netistä. 

Liikenne

Krakovan taajama-alueilla nopeusrajoitus on 50 km/h klo 05.00–23.00 välisenä aikana. Klo 23.00–05.00 välillä rajoitus on 60 km/h. Moottoriteillä maksiminopeus on 140 km/h. Parkkipaikan löytäminen Krakovassa voi olla ongelmallista. 

Krakovassa onkin ehkä parempi käyttää julkista liikennettä silloin, kun se on mahdollista. Jos kuitenkin liikut vuokra-autolla, muista, että pysäköinti on joissakin paikoissa maksullista. Onkin hyvä tarkistaa pyydetty hinta ennen kuin jättää auton parkkiin. Kiinnitä myös huomiota kellonaikoihin, joina pysäköinti on sallittu. Tieolosuhteet kaupungissa ovat vaihtelevia, ja suurin osa kaupungin teistä on yksisuuntaisia, joten ajoreittiin kannattaa tutustua ennen kuin hyppää auton rattiin.