Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Santorini

Tarkoittaako saarten kiertely sinulle täydellistä lomaa? Jos niin on, Santorinin täytyy olla kohdelistasi kärjessä. Kauniilla Santorinilla on rikas kulttuuri sekä historia, ja tuhannet turistit saapuvatkin vuosittain saarelle ihastelemaan sen kauniita maisemia sekä maamerkkejä. Lisäksi vierailija voi helposti vuokrata auton lomansa ajaksi joltakin lukuisista autovuokraamoista. Esittelemme artikkelissamme Santorinin parhaat nähtävyydet, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla loman aikana. 

Santorini-opas

Santorini
Autonvuokraus Santorini

Santorini sijaitsee Egeanmeren eteläosissa noin 200 kilometrin päässä Kreikan mantereelta. Virallisesti saaren kunta-alue koostuu kahdesta asutetusta saaresta, Santorinista ja Therasiasta, sekä muutamasta asumattomasta saaresta, joita ovat Aspronisi, Palaia Kameni, Nea Kameni ja Christiana. Kaiken kaikkiaan Santorinin alue on kooltaan lähes 91 km2, ja se kuuluu Thiran alueeseen. Normaalisti Santorinin asukasluku on vain 11 000 asukasta, mutta vuosittain saarella vierailee jopa 500 000 turistia. Paikallisia asukkaita kutsutaan santorinilaisiksi. 

Santorinilaiset ovat ystävällisiä ja iloisia, ja saaren virallinen kieli on kreikka. Matkailun vaikutuksesta saaren asukkaat puhuvat myös englantia toisena kielenään. Santorinilla on nähty yksi historian suurimmista tulivuorenpurkauksista, joka tapahtui noin 3 500 vuotta sitten. Santorinin tulivuorenpurkaukseksi nimetty tapahtuma tuhosi saaren koko keskustan, jota todistavat edelleen kaupungin useat vulkaanikivikerrokset. Saari on edelleen aktiivinen vulkaaninen keskus koko Etelä-Egeanmerta halkovalla helleenisellä kaarella. 

  • Saaren virallinen kieli on kreikka. 
  • Euro on virallinen saarella käytetty valuutta. 
  • Saaren asukasluku on noin 11 000 asukasta. 

Taloudellisesti saaren suurin elinkeino on matkailu. Sen rinnalla maanviljely ja viininvalmistus ovat Santorinissa tärkeitä tulonlähteitä. Santorinin BKT on noin 38 miljardia euroa, ja saaren talous on noussut yhä edelleen viime vuosien aikana. Saari nimettiin Santoriniksi 1200-luvulla Aquileiasta kotoisin olevan pyhimyksen, Pyhän Irenen mukaan. Santorinilaiset vaalivat edelleen vanhoja kulttuuriperinteitä, ja saarelaisten perinteikäs elämäntapa onkin loistokas lisä saaren viehätykseen, jonka ansiosta Santorini on yksi parhaimmista lomakohteista. 

Santorinin ilmasto voidaan luokitella puolikuivaksi, ja nuo ominaisuudet ovat tyypillisiä Välimeren ilmastolle. Kesät kaupungissa ovat kuivia, ja niitä viilentävät voimakkaat tuulet. Lämpötilat ovat korkeimmillaan kesäkuusta lokakuuhun, ja lämpömittarin lukema voi nousta tuolloin jopa 28 asteeseen. Välimeren ilmastolle tyypillisesti sateet ovat keskittyneitä erityisesti talveen ja kevääseen. Vuosittainen keskimääräinen sademäärä on 371 mm. Kesäisin saari kylpee auringossa, ja kesä onkin Santorinin vilkkain matkailukausi. 

Seikkaile saarella vuokra-autolla

Ehdoton nähtävyys loman aikana on Akrotírin arkeologinen kohde, jossa voidaan nähdä useita savirakennuksien jäännöksiä ajalta ennen tuhoisaa tulivuorenpurkausta. Alue on säilynyt hyvin, ja vierailijat pääsevät ihastelemaan vanhoja keramiikkaesineitä, monikerroksisia rakennuksia ja muita jäännöksiä, joiden avulla voidaan saada selkeä näkemys siitä, miten alueella elettiin ennen suurta tuhoa. Santorinin Red Beach -laavakiviranta on niin ikään näkemisen arvoinen. Sitä reunustavat upeat punaväriset kalliot, joita pitkin on hauska kiipeillä. Rannalle on noin 22 minuutin automatka Akrotírin arkeologiselta alueelta, ja välimatkaa kertyy 11,7 kilometriä. 

Jos arkeologiset kokoelmat kiinnostavat, Firan arkeologinen museo on juuri oikea paikka sinulle. Pieni museo pitää sisällään useita arkeologisia löydöksiä antiikkisen Theran kaupungin ajoilta läpi hellenistisen aikakauden aina doriaanien, bysanttien ja roomalaisten ajanjaksoille. Museossa on arkaaisen kauden aikaisia kirjoituksia, keraamisia saviesineitä ja savesta muotoiltuja eläinhahmoja. Profitis Ilias -vuorella sijaitseva Profeetta Elian luostari rakennettiin 1700-luvulla, ja sen sisällä on upea ortodoksinen ikoniseinä. Luostarista löytyy myös kirjasto, jossa voit perehtyä historiallisiin arkistoihin. Luostari sijaitsee 9,3 kilometrin päässä arkeologisesta museosta, ja matkan ajaa noin 24 minuutissa. 

Ammoudi Bay -poukama on täydellinen kohde etenkin heille, jotka ovat innostuneet kalliosukelluksesta. Tuo aivan Oian alapuolella sijaitseva pieni kalastajakylä on tunnettu tavernoistaan ja ravintoloistaan, joissa pääset maistamaan paikallisia herkkuja. Lisäksi kylästä löytyy eristyksissä oleva poukama, joka on täydellinen paikka pulahtaa uimaan. Ammoudi Bayn ohella kannattaa vierailla myös Santo Wines -viinitilalla, jossa valmistetaan suurin osa santorinilaisesta viinistä. Ajomatka Ammoudi Baysta viinitilalle vie noin 31 minuuttia, ja välimatkaa kertyy 20 kilometriä. 

Riippumatta siitä, matkustatko Santorinille yksin, perheen kanssa tai vaikka romanttiselle lomalle pariskuntana, Santorinin ulkoilmaelokuvateatteri kruunaa jokaisen loman. Se tunnetaan paremmin nimeltä Cinekamari, ja se on keskellä metsää sijaitseva ulkoilmaelokuvateatteri. Santorinilla on useita hotellivaihtoehtoja lomasi viettoon. Yksi niistä on nimeltään Memories Beach Hotel, joka sijaitsee lähellä Monolithos-rantaa. Matka Cinekamari-teatterista Memories Beach -hotelliin on noin 6,5 kilometriä, jonka ajaa 8 minuutissa. 

Lentokentät

Santorinilla on ainoastaan yksi lentokenttä, joka on nimeltään Santorinin kansainvälinen lentoasema (Thira). Siviililentojen rinnalla kenttää käyttää myös Kreikan armeija. Kamarista pohjoiseen sijaistevalta kentältä löytyy ainakin seuraavia palveluita: rahanvaihto, pankkiautomaatti ja matkatavaroiden jättöpiste. Useimmat lennot lentävät Ateenaan, mutta kentältä pääsee kausiluontoisesti suoraan myös muihin Euroopan kaupunkeihin, kuten Madridiin, Lontooseen ja Helsinkiin

Kulkemista paikasta toiseen voi helpottaa vuokraamalla auton Santorinilla. Saarella palvelevat ainakin seuraavat autovuokraamot: Budget, Coolcars, VIP Car Rental, Hertz, Santorini Dream Cars, Europcar ja Goldcar. Joillakin niistä on kansainvälinen verkosto, ja siksi ne ovat erittäin suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Santorinilla toimivilla vuokraamoilla on nettisivustot, joiden kautta auto voidaan varata jo etukäteen. Näin voit saada suuremmalla todennäköisyydellä käyttöösi juuri haluamasi autotyypin. 

Ennen vuokraamista suosittelemme tutustumaan valitun autovuokraamon sääntöihin ja ehtoihin. Ne antavat osviittaa siitä, mitä vaatimuksia auton vuokraaminen sisältää ja miten toimia mahdollisissa ongelmatilanteissa. Auto on hyvä tarkastaa ennen vuokrauksen aloittamista sen sisä- ja ulkopuolelta sekä ilmoittaa samalla löydökset vuokraamolle, jotta auton mahdolliset vauriot kirjataan ylös. 

Liikenne

Santorinin tiet ovat hyväkuntoisia, ja niiden suunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon sujuva liikenne ilman ruuhkia. Koska kyseessä kuitenkin on saari, jotkin tiet voivat olla kapeita ja mäkisiä. Pääteiden varrelta löytyy kuitenkin valaistus ja liikennevalot. Ajamista helpottavat erilaiset navigaatiosovellukset, kuten Google Maps, jotka kannattaa ladata jo valmiiksi. 

Santorinin nopeusrajoitukset riippuvat tietyypeistä. Kaksikaistaisilla pääteillä rajoitus on 50 km/h, mutta kapeimmilla teillä nopeutta kannattaa hiljentää tien kunnon mukaan. Rannalla autolla ajaminen on laissa kielletty Santorinilla. 

Santorinilla on useita ilmaisia parkkipaikkoja, mutta voit saada parkkisakon, jos parkkeeraat väärään kohtaan. Tunnistat parkkipaikat niiden kylteistä tai löydät ne navigaatiosovelluksen avulla. Jos alueellasi ei ole yhtään merkittyä parkkipaikkaa, katupysäköinti on hyvä vaihtoehto, mutta tällöin kannattaa kysyä paikallisilta apua ja parkkeerata vain sallituille alueille. Yleinen liikenne Santorinilla on sujuvaa, etenkin työaikoina. Varsinaiset ruuhka-ajat ovat aamuisin kello 8–10 välillä ja iltaisin kello 18–19.30 välisenä aikana.