Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Ateena

Suunnitteletko seuraavaa lomaasi Ateenan kaupunkiin ja tarvitset vuokra-autoa matkasi ajaksi? Ei hätää, sillä löydät kaupungista laajan valikoiman autonvuokrauspalveluita. Suurin osa autovuokraamoista sijaitsee lentokentällä tai sen lähistöllä, ja auton vuokraaminen on useimmiten yksinkertaista ja helppoa. Vuokraaminen onnistuu myös netissä suoraan yritysten kotisivuilta. 

Ateena-opas

Ateena
Autonvuokraus Ateena

Kreikan pääkaupunki Ateena on upea vierailukohde, ja se oli aikoinaan antiikin Kreikan sydän. Löydätkin kaupungista useita antiikin ajan maamerkkejä sekä rakennuksia, kuten 400-luvulla rakennetun Akropoliksen. Ateena on Kreikan suurin kaupunki ja yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Ateena vaikuttaa merkittävästi maan BKT:hen, sillä se on yksi Kreikan suosituimmista matkakohteista. Kaupungista on tullut suosittu kulttuuriperintönsä, vieraanvaraisuutensa ja vuoden 2004 olympialaisten vuoksi. Muita kaupunkeja Ateenan lähellä ovat esimerkiksi Lamia, Sparti ja Aiyion. 

Yli kolmella miljoonalla asukkaallaan Ateena on Kreikan väkirikkain kaupunki. Vierailijat voivat nauttia kaupungin upeasta katuelämästä ja viihdyttävästä musiikkitarjonnasta. Säältään Ateena on yksi Euroopan parhaimmista. Kesäkuu on kuumin kuukausi (lämpöennätys 44 °C) ja tammikuu kylmin (kylmimmillään 10 °C ). Ateena tunnetaan antiikin Kreikan aikaisista historiallisista taidonnäytteistään, ja se ylläpitää edelleen mielenkiintoisia perinteitään. Kaupungissa on myös yhdet Euroopan parhaimmista elinolosuhteista. 

  • Ateena on loistava kohde seuraavalle lomamatkallesi. 
  • Tulet nauttimaan sen glamouria tihkuvasta katuelämästä 

Koko maailma käänsi katseensa Ateenaan vuonna 2004, jolloin siellä järjestettävät olympialaiset inspiroivat kaupunkia uudistamaan ilmettään radikaalisti ja kehittämään sen palveluita. Tuolloin rakennettiin esimerkiksi uusia liikuntatiloja ja tapahtumapaikkoja. Yksi merkittävimmistä uutuuksista oli Santiago Calatravan suunnittelema stadion. Uudistukset eivät jääneet tähän; kaupungissa tehtiin myös valtavia liikenneinfrastruktuurin parannuksia, esimerkiksi julkista liikennettä laajennettiin. Kaupunki sai myös uuden kansainvälisen lentokentän. 

Ateenalla on erityinen paikka länsimaisen sivilisaation historiassa. Kaupunki on tunnettu historiallisista tapahtumistaan, kuten taisteluista. Lisäksi Ateenasta löytyy ihmisen rakentamia ja luonnonluomia paikkoja, kuten kauniita rantoja ja erilaisia historiallisia monumentteja, jotka tekevät vierailustasi ikimuistoisen. Kaupungissa on myös mielenkiintoisia puistoja ja luontokohteita, kuten kansallispuutarha, Rizari-puisto, Pedion Tou Areos ja Filopappou-mäki. 

Tutki aluetta vuokra-autollasi

Ateenan kaupungissa on useita mielenkiintoisia paikkoja, joissa voit vierailla vuokra-autolla. Voit matkata Ateenan keskustorille aivan kaupungin sydämeen. Se on täynnä vilkasta kaupunkielämää, ihmisiä ja erilaisia ruokatuotteita. Ateenan toria ei todellakaan kannata jättää väliin, sillä se on yksi kaupungin suosituimmista paikoista. Ajomatka Ateenan kansainväliseltä lentokentältä torille kestää noin 35 minuuttia ja matkaa on noin 41,3 kilometriä. Muista paikoista markkinoille onkin sitten pidempi tai lyhyempi ajomatka. 

Toinen vuokra-autolla saavutettava vierailukohde on uusi Akropolis-museo, jossa voit tutustua syvällisesti muinaiseen Kreikkaan ja sen kulttuuriperintöön. Museon kokoelmat ovat kolmessa eri kerroksessa, ja esimerkiksi arkeologiset kaivaukset sijaitsevat museon perustusten tasolla. Museoon on matkaa Attiki Odosia ja Periferiaki Imittouta pitkin noin 33,5 km. Ajomatka vuokra-autolla on arviolta 33 minuuttia. 

Voit vierailla myös kaupungin vanhimmassa kaupunginosassa, Plakassa. Se on kiistatta Ateenan kaunein paikka. Valmistaudu ihastumaan sen ihaniin kuvankauniisiin mukulakivikatuihin, käsityöläiskauppoihin ja uusklassisiin rakennuksiin. Ateenan kansainväliseltä lentokentältä pääsee Plakaan autolla noin 36 minuutissa ja matkaa on 33,6 km. Muista paikoista matka voi kuitenkin kestää pidempäänkin. 

Vuokra-autollasi voit tutustua lukuisiin paikkoihin Ateenassa. Halutessasi voit vierailla kaupungin hienoimmissa ravintoloissa ja pubeissa. Yksi kaupungin suosituimmista ravintoloista on Dinner in the Sky, joka sijaitsee Lakchou & Voutadonissa. Matkaa Dinner in the Sky -ravintolaan on noin 35,6 km ja sen taittaa vuokra-autolla noin 45 minuutissa. Muita kokeilemisen arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi Aleria, Alficon ja Tudor Hall. 

Lentokentät

Ateenassa on yksi lentokenttä, joka on yksi maan vilkkaimmista. Kreikan toinen vilkas lentokenttä sijaitsee Thessalonikissa. Ateenan lentokenttä on yhteydessä yli 130 kansainväliseen kohteeseen, joihin lukeutuvat kaikki maailman suuret kaupungit. Se on myös portti yli 25 saarelle, kuten Kreikan saarille, Santoriniin, Astypaleaan ja Skyrokseen Ateenan lentokentän suosituimpia lentokohteita ovat Rooma, München ja Rhodos

Ateenan kansainvälinen lentokenttä tunnetaan myös nimellä Eleftherios Venizelos. Se sai vuonna 2017 uuden modernin ilmeen, joka on helpottanut lentokentällä suunnistamista. Lentokenttä on pohjapiirustukseltaan virtaviivainen, joten esimerkiksi turvatarkastus ja lähtöselvitys sujuvat nopeasti. Näin sinulla on enemmän aikaa nautintoihin ja muihin hauskoihin aktiviteetteihin, kuten ruokailuun, shoppailuun ja rentoutumiseen. 

Ateenan kansainvälisellä lentokentällä on laaja valikoima autovuokraamoja. Niihin lukeutuvat esimerkiksi Green-Motion, Clio, Goldcar, ACE Rent A Car, Apollo, Caldera, Sixt, Budget ja InterRent, jotka taatusti mahdollistavat onnistuneen kaupunkiloman. Voit myös valita useista autovaihtoehdoista; etsit sitten ylellistä, taloudellista tai vaikkapa lapsiperheelle sopivaa ajoneuvoa, löytyy sinulle varmasti sopiva kulkupeli. 

Liikenne

Yksi Ateenan mahtavista puolista on sen huippukuntoinen tiestö, joka takaa sujuvan ajokokemuksen. Ateenassa on kuitenkin monien muiden isojen kaupunkien tapaan ruuhkaista aamuisin kello 8.00-9.30 välisenä aikana. Jos olet maassa lomamatkalla, kannattaa välttää isoja teitä aamuruuhkan aikaan. 

Kaupungissa ajamisen helpottamiseksi kannattaa hyödyntää vuokra-autojen GPS-tekniikkaa ja karttoja, kuten Google Mapsia. Liikkuminen on helpompaa, kun sinulla on kokonaiskuva kaupungin liikenteestä. Ajaessasi moottoritiellä tai asuinalueiden läpi, tulee vakionopeusrajoituksia noudattaa. 

Ellei toisin mainita, nopeusrajoitus on moottoriteillä 100–120 km/h ja asuinalueilla 50 km/h. Kaupungissa ajo sujuu ongelmitta, kunhan noudatat liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia. Ateenassa on useita pysäköintimahdollisuuksia. Niihin sisältyvät lyhytaikainen pysäköinti, pysäköintipalvelu ja lentokentällä myös e-pysäköinti. Kaupungissa on tarjolla myös pysäköintialueita pitkäaikaispysäköintiin – ja vieläpä erittäin edulliseen hintaan.