Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Poznan

Haluatko matkata ajassa taaksepäin puolalaisen sivilisaation alkujuurille? Vuokratessasi auton Puolan Poznanissa, pääset kokemaan juuri sen. Kaupungissa on useita ajoneuvon noutopisteitä ja monipuoliset autonvuokrausvaihtoehdot, jotka tarjoavat edullisen mahdollisuuden nauttia matkastasi omassa tahdissasi. Artikkelimme tarkoitus on tarjota lisätietoa tämän historiallisen kaupungin autonvuokrausmahdollisuuksista ja vastata kaikkiin vuokraukseen liittyviin kysymyksiin. 

Kaupunkiopas Poznaniin

Poznan
Autonvuokraus Poznan

Poznanin kaupunki sijaitsee Warta-joen varrella Länsi-Puolassa, ja se on samalla yksi maan vanhimmista kaupungeista. Lisäksi kyseessä on koko Puolan viidenneksi suurin kaupunki, joka on erityisen kuuluisa alueellisesta kulttuuristaan ja muun muassa historiallisen vanhan kaupungin upeista nähtävyyksistä. Poznan on asukasluvultaan samalla yksi maan suurimmista kaupungeista – siellä asuu noin 538 000 asukasta. Poznan vetää puoleensa paljon ihmisiä myös sitä ympäröivistä kaupungeista, kuten Janikowosta, Glownasta ja Bogucinista. 

Poznan on levittäytynyt noin 261,3 neliökilometrin alueelle, jonka korkein kohta on Morasko-kukkulan huippu 157 metrin korkeudella merenpinnasta. Kaupungin matalin kohta sijaitsee aivan Warta-laakson pohjassa 60 metrin korkeudessa merenpinnasta. Alueen suurin joki, Warta, kulkee kaupungin läpi pohjoiseen. Muita pieniä jokia ovat muun muassa Cybina, Junikowo-virta, Wierzbak ja Bogdanka. Kaupungin merkittävät kylpylä-, purjehdus- ja melonta-/soutumahdollisuudet löytyvät Strzeszyn-, Rusalka-, Kiekrz- ja Malta-järvien ympäriltä. 

Poznan toimii Ison-Puolan voivodikunnan pääkaupunkina. Tähän päivään mennessä kaupungista on muodostunut liike-elämän ja kulttuurin keskus ja sillä on suuri merkitys maan kaupankäynnissä, teknologiassa, turismissa ja urheilussa. Poznan on niin ikään tärkeä yliopistokaupunki, jossa asuu noin 130 000 opiskelijaa. Kohteessa sijaitsee yksi Puolan suurimmista yliopistoista, ”Adam Mickiewicz University”. Kaupungissa toimii Puolan varhaisin hiippakunta, ja se isännöi yhtä Euroopan suurimmista teollisuusmessuista –nimeltään ”Poznan International Fair”. 

Poznanin yksi merkittävimmistä erikoisominaisuuksista on sen luokittelu ”Gamma-alfa”-maailmankaupungiksi ”Globalization and World Cities Research Network” (GaWC) -verkoston taholta. Kaupungin oppimisen laatu, elintaso, terveydenhoito ja turvallisuus sijoittuvat laatumittauksissa korkealle. Poznan on lisäksi palkittu useasti sen huipputason kaupunkibrändistään. Yhtä lailla vuonna 2012 Poznanin taide- ja liikekeskus valittiin yhdeksi seitsemästä Puolan ihmeestä. Kaikki kaupungin saavutukset ja turvallisuus tekevät Poznanista erinomaisen matkakohteen. 

Tutustu seutuun vuokra-autolla

Poznanissa on useita kulttuurinähtävyyksiä ja merkittäviä rakennuksia. Matkailijan onneksi suurin osa niistä sijaitsee kaupungin keskustassa, ja kohteisiin löytääkin alle puolessa tunnissa. Noin 15,5 kilometrin pituinen ”Royal Imperial Route” -kävelykierros alkaa Poznan Lawica -lentokentän (POZ) itäpuolelta. Sen varrella matkailija pääsee tutustumaan kaupungin parhaisiin alueisiin, jotka esittelevät Poznanin identiteetin, historian ja kulttuurin. Yhtä lailla noin kolmen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Malta-tekojärvi on suosittu matkailukohde, jossa voi harrastaa erityisesti purjehdusta. Lisäksi järven ympäriltä voidaan löytää useita muita virkistyskäyttöön tarkoitettuja palveluja, kuten keinotekoisen laskettelurinteen, eläintieteellisen puutarhan ja kapearaiteisen rautatien. 

Srodkan seinämaalaus on julkinen taideteos keskellä Poznania Srodkan kaupunginosassa, joka sijaitsee noin 14 kilometrin päässä Poznan Lawica -lentokentältä (POZ). Tämän häikäisevän ja illuusiomaisen nähtävyyden on maalannut Arleta Kolasinksa. Trompe-l’œil -maalaustekniikalla tehty rakennuksen kokoinen kolmiulotteinen maalaus on kuvaus Sdorkasta 1920-luvulla. Toinen Poznanin sisältämä kauneus on ”Porta Posnania Interactive Heritage Center”, joka on saaren itäosaa vastapäätä sijaitseva multimediamuseo. Museossa voit kokea yksityiskohtaisesti Puolan perustamiseen liittyvän kiehtovan historian. 

Edellä mainitut nähtävyydet ovat vain osa kaupungissa sijaitsevista vierailukohteista. Jos et halua pyöriä päiväkausia Poznanin kaupungissa, kannattaa sinun ajaa kaupungin rajojen ulkopuolelle, noin 292 kilometrin päähän kohti pohjoista Puolaa. Seudulla sijaitsee useita kauniita kulttuurikyliä ja -kaupunkeja, kuten Szymbark, Wiezyca, Chojnice ja Gdansk. 

Lentokentät

Jos saavut Poznaniin lentoteitse, sijaitsee kaupungissa useita siviililentokoneille suunnattuja kenttiä. Poznan-Lawica Henryk Wieniawski -lentokenttä (POZ) on yksi maan ensimmäisistä kentistä. Se sijaitsee lännessä, viiden kilometrin päässä itse kaupungista. Osa nimestä juontaa juurensa naapurikaupunki Lawicaan, joka sijaitsee Jezyce-alueella. Siksi se voidaankin helposti sekoittaa Poznan-Krzesinyn armeijan lentotukikohdan kanssa, ole varovainen. 

Vuoteen 2009 asti lentokentän pohjoinen osio oli omistettu sotilaslennoille Saksan keisarillisena lentotukikohtana. Samalla kentän eteläosaa käyttivät siviilikoneet. Tänä päivänä Puolassa mietitään kentän siirtoa muualle, sillä lentoreitti kiitoradalle kulkee suoraan kaupungin yltä. Poznan-Lawica Henryk Wieniawski -lentokenttää (POZ) käytetään rahtikuljetuksiin, kansallisiin ja kansainvälisiin lentoihin, ja se voi ongelmitta palvella yli 3,5 miljoonaa matkustajaa vuosittain. 

Hyviä Poznan-Lawica -kentältä (POZ) löytyviä autovuokraamoja ovat Alamo, Enterprise, Europcar, Green Motion, Keddy by Europcar ja Sixt. Muita kaupungissa sijaitsevia, mutta pieniä, lentokenttiä ovat Poznan Kobylnicassa sijaitseva Aero Club (EPPK) ja Zernikissa sijaitseva Biernat-laskeutumislentokenttä (EPZE). Kaikki kentät ovat kaupungin välittömässä läheisyydessä, joten voit helposti valita majoituksen Poznanista. 

Liikenne

Rajoitetusti avoinna oleva moottoritie S5 kulkee pitkin reittiä Ostroda-Grudziadz-Bydgoszcz-Poznan-Wroclaw. Sen jälkeen kun Puola valittiin Euro 2012 -turnauksen isäntämaaksi, tietä paranneltiin merkittävästi, vaikkakin suunnitelmat tienparannusten saamisesta päätökseen ennen turnauksen alkamista olivat liian optimistisia. Tästä huolimatta tänä päivänä koko moottoritieosuus välillä Wroclaw ja Poznan on valmistunut ja avoin liikenteelle. Ajaessa on tärkeää noudattaa rajoituksia ja välttää joutumista ongelmiin virkavallan kanssa. 

Normaaleilla yksikaistaisilla maanteillä nopeusrajoitus on 100 km/h, kaksikaistaisilla teillä rajoitus on 120 km/h ja moottoriteillä voi ajaa korkeintaan 140 km/h. Maksulliset parkkivyöhykkeet ovat toiminnassa arkipäivisin kello 8–18 välisenä aikana. Pysäköintimaksut voidaan maksaa suoraan parkkiautomaattiin ja MoBilet-sovelluksen kautta, jonka jälkeen kuitti maksusta täytyy asettaa auton etulasiin, jottei autoon myöhemmin aseteta rengaslukkoa. Parkkipaikkoja löytyy parhaiten seuraavista parkkivyöhykkeistä: Aleje Marcinkowskiego 52, Dominikańska 52 ja Panny Marii 52.