Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Paphos

Páfos on kaunis kyprolaiskaupunki, jossa runsaasti nähtävyyksiä ja maamerkkejä. Kohde on yksi parhaita paikkoja rentoutumiseen ja lähiympäristön tutkimiseen, ja kaupungin kulttuurin ja maisemien kauneuden voi suorastaan aistia. Páfoksessa on lisäksi kymmeniä autonvuokrausyrityksiä, joiden palveluita voit hyödyntää vierailusi aikana. Kohteesta toiseen siirtyminen ei ole ongelma. 

Páfos-opas

Autovuokraamo Paphos
Autonvuokraus Paphos

Páfos on rannikkokaupunki Kyproksen lounaisosassa, ja se on myös Páfosin alueen hallinnollinen keskus. Klassisella aikakaudella Páfosilla viitattiin kahteen eri paikkaan, joista toinen oli Kouklian Vanha Paphos ja toinen Uusi Páfos. Kaupungin syntyyn liittyy monia myyttejä. Páfosin kerrotaan saaneen nimensä Pygmalionin samannimisen pojan mukaan. Uusi Páfos on tunnettu turistikohde, jossa on runsaasti kulttuuria ja historiaa. 

Páfosissa on yli 36 000 asukasta, jotka ovat hyvin ystävällisiä vieraita kohtaan. Kaupungin talous perustuu vapaaseen markkinatalouteen ja on pitkälti riippuvainen turismista. Páfoksella harjoitetaan myös maanviljelyä, ja alueella viljellään muun muassa banaania, viinirypäleitä ja tupakkaa. Kasteluun on luotu 100 kilometrinen vedenjakelujärjestelmä, joka riittää kastelemaan 5 000 hehtaaria maata. Kaupungissa on myös satama, mutta sen merkitys kansainvälisen kaupan kannalta on nykyään vähäinen, sillä suurin osa kauppaliikenteestä keskittyy Limassoliin. 

Páfosin ilmasto on välimerellinen, ja korkeimmillaan sademäärä marraskuusta maaliskuuhun. Kesäisin on kuivempaa, mutta ilmankosteus on korkea. Lumisade on harvinaista, ja vuosittainen keskimääräinen sademäärä on 46,6 mm. Saharan aavikon lämpöaalloista johtuen kaupungin lämpötila voi nousta jopa +30 asteeseen kesäkuun ja elokuun välillä. Páfosissa aurinko paistaa keskimäärin 3 414 tuntia vuodessa, ja kesäkuu on kuukausista aurinkoisin. 

Kaupungin virallinen kieli on Kyproksen kreikka, mutta Páfosissa puhutaan muitakin kieliä. Monet páfosilaiset puhuvat englantia, joten kommunikaatio turistien ja paikallisten välillä on melko vaivatonta. Páfos kuuluu Euroopan Unioniin, ja käytössä oleva valuutta on euro. Kaupungista löytyy myös Unescon maailmanperintökohteiksi listattuja upeita raunioita. 

Tutki kaupunkia vuokra-autolla

Dionysoksen talo on yksi Páfoksen vierailluimpia nähtävyyksiä. Se koostuu mosaiikkitaideteoksista, jotka kuvaavat kreikkalaisen mytologian tarustosta. Mosaiikkien joukosta voit löytää myös kuvaelman, jossa kreikkalainen jumala Dionysos juhlii riemuisasti kärryissä leopardien vetämänä. Antiikin Rooman ajalta säilynyt ”Agora & Odeon” – roomalainen teatteri puolestaan juontaa juurensa 1000-luvulle, ja on edelleen paikallisten käytössä kesäfestivaaleilla. Dionysoksen talosta Agora& Odeonille kertyy matkaa 1,2 kilometriä ja ajomatkan pituus on noin 5 minuuttia. 

Kuninkaiden hauta on vaikuttava maanalainen hautakammio, joka rakennettiin 3 000 vuotta eaa. Hauta on kaiverrettu kallioon, ja sitä koristavat elegantit doorilaiset pylväät. Hauta on oletettavasti toiminut ylimystön hautapaikkana antiikin Kreikan ja Rooman aikana. Historiasta kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa vierailla myös Páfosin arkeologisessa museossa. Museo sisältää runsaasti kyproslaisia muinaisesineitä, kuten erilaisia uskonnollisia palvontasymboleja, terrakottahahmoja ja erilaisia veistoksia. Haudalta museoon ajaminen kestää noin 7 minuuttia ja matkaa kertyy 2,8 kilometriä. 

Jos pidät luonnosta ja patikoimisesta, kannattaa sinun suunnata Akamasin niemelle. Niemeltä löydät muun muassa erilaisia kasveja, joita voit nähdä ainoastaan Kyproksella. Lisäksi polut ja reitit ovat merkittyjä, joten patikointi sopii myös kokemattomille retkeilijöille. Kaupungin suosittuihin nähtävyyksiin kuuluu myös Páfosin linna, joka rakennettiin vuonna 1592. Linna toimi kaupungin puolustuksessa 1500-luvulla. Akamasin niemeltä Páfosin linnoitukseen on matkaa 41,9 kilometriä. Matka-aika on 1 tunti ja 44 minuuttia. 

Lentokenttä

Páfosin kansainvälinen lentokenttä (PFO) on kaupungin ainoa. Kenttä on sekä siviilien että puolustusvoimien käytössä, ja asemalta lähtee niin kotimaisia kuin ulkomaisia lentojakin. Kenttä sijaitsee Páfosin kaakkoisosassa, ja se palveluihin kuuluvat muun muassa valuutanvaihto ja pankkiautomaatit. Yleisimmin lentokentältä lähdetään esimerkiksi Brysseliin, Ateenaan, Kairoon ja Lontooseen, ja sesonkiaikana myös Helsinkiin

Kaupungissa ollessasi voit hyödyntää autonvuokrausyrityksiä, kuten Europcar, Sixt, CTT Car Hire, Budget ja Savvas. Osa näistä yhtiöistä toimii kansainvälisesti. Páfosin vuokra-autoyritykset tarjoavat tunnetusti korkeaa laatua edulliseen hintaan. 

Näiden vuokra-autopalvelujen nettisivuilta on mahdollista myös varata auto etukäteen. Siten löydät juuri omia tarpeitasi vastaavan ajoneuvon. Muista aina lukea autonvuokrauksen sopimusehdot ollaksesi selvillä säännöistä. Tarkista lisäksi auton kunto ennen kuin lähdet ajamaan. 

Liikenne

Páfosilla tiet ovat Kyproksen parhaimmistoa, ja paikasta toiseen siirtyminen kaupungissa onkin vaivatonta. Teiden varsilla on katu- ja liikennevaloja. Ruuhka-aikoina, eli töiden alkaessa ja päättyessä, tiet ovat toisinaan tukossa, mutta suurimman osan päivästä tilaa on riittävästi. 

Páfosilla nopeusrajoitukset vaihtelevat teiden mukaan. Moottoriteillä nopeusrajoitus on 100 km/h, kun taas kaupunkialueella rajoitus on 50 km/h. Muilla teillä rajoitus on 80 km/h. Rajoitukset saattavat kuitenkin vaihdella, joten niitä on hyvä tarkkailla. Páfosissa on useita pysäköintialueita, jonne on mahdollista jättää vuokra-auto parkkiin. Mikäli alueella ei ole pysäköintialuetta, voi auton pysäköidä myös kadulle silloin, kun se on sallittua.