Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Johannesburg

Onko sinulla suunnitteilla vierailu Johannesburgiin? Oletko miettinyt auton vuokraamista sen varmistamiseksi, että pääset parhaalla mahdollisella tavalla nauttimaan kaikista niistä hienoista asioista, joita tämä kaunis kaupunki tarjoaa? Jos et ole vielä miettinyt, niin nyt on hyvä hetki aloittaa. Säästät itseltäsi paljon ylimääräistä vaivaa tekemällä tutustumalla vuokraukseen jo etukäteen netissä. Tämä artikkeli auttaa sinua autonvuokraukseen liittyvissä asioissa. 

Johannesburg-opas

Autovuokraamo Johannesburg
Autonvuokraus Johannesburg

 Paikalliset kutsuvat Johannesburgia yleisesti nimellä Jo’burg, joka tarkoittaa käännettynä kultapaikkaa. Johannesburg on suurin kaupunki Witwatersrandissa, Etelä-Afrikassa, ja sen väkiluku on yli 5,5 miljoonaa. Sen lisäksi, että kaupungin osuus on yli viidennes maan bruttokansantuotteesta (BKT), sillä on myös merkittävä rooli maan suurimpana kaupallisena ja taloudellisena keskuksena. Yli puolet kaupungin asukkaista asuvat Soweton, Diepkloofin ja Orange Farmin lähiöissä lounaisalueella. Johannesburg isännöi FIFAn vuoden 2010 MM-finaalia. 

Etelä-Afrikassa vierailevat poikkeavat poikkeuksetta tässä fantastisessa suurkaupungissa. Johannesburgissa on paljon nähtävyyksiä ja koettavaa, kuten puistoja, safariretkiä, karjatiloja, museoita, yökerhoja ja muita houkuttimia, jotka suorastaan innostavat etsimään halpoja lentolippuja Jo´burgiin. Villieläinten ystävät voivat vierailla Johannesburgin eläintarhassa sekä Herman Eckstein – ja Lion-puistoissa, joissa kaikissa asuu useita uhanalaisia lajeja. Historiafanaatikot taasen voivat käydä Apartheid-museossa, jossa esitellään apartheidin nousu ja lasku sekä maan loistava menneisyys. 

  • Johannesburgin yöelämä – kaupungista löytyy lukuisia eloisia yöelämän keskuksia aina energisistä yökerhoista ja jazz-paikoista sikaribaareihin ja teattereihin. Tässä kaupungissa yökerhot ovat auki aamuvarhaiseen. 
  • Autenttinen yöelämä – tätä varten kannattaa vierailla Newtown Precinctissa, Melville 7th Avenuella, Sowetossa sekä Casino Countryssa. 

Lisäksi Johannesburg tarjoaa turisteille fantastisen sekoituksen erilaisia ostosmahdollisuuksia. Kaupunki on koti huippuluokan ostoskeskuksille, joista löytyy mukavia ravintoloita, kauppoja sekä houkuttelevia elokuvateattereita. Kaupungin johtaviin ostoskeskuksiin lukeutuvat Sandton City ja Sandton Square, the Zone Rosebankissa, Eastgate sekä Fourways Mall, joista kannattaakin metsästää edullisesti hinnoiteltuja tarjouksia. Muodin ystävien kannattaa harkita vierailua sellaisissa merkkikaupoissa, kuten Sun Goddess, Stoned Cherrie, Black Coffee, Craig Native, Lindie sekä Marion, jotka tarjoavat arvostettuja brandituotteita. 

Erityisesti eurooppalaisten lomalaisten suosimassa Jo’burgissa on monipuolinen valikoima hotelleja aina kohtuuhintaisista majataloista ylellisiin hotelleihin. Suosituimmat ja kätevimmät hotellit sijaitsevat lähellä lentokenttää, ja niistä voi löytää useita lisäpalveluita, kuten matkaoppaita, autonvuokrausta, hotellivarauksia ja muita nykyaikaisia palveluita. Matkailijat, jotka haluavat nauttia ylellisestä hotellielämästä, voivat majoittua yhteen kaupungin luksushotelleista. Niistä tunnetuimpia ovat Saxon Boutique Hotel and Spa, Westcliff Hotel ja Grace, joista löytyy uima-altaita, kylpylöitä, baareja, ravintoloita sekä erilaisia terveyshoitoja. 

Tutustu alueeseen vuokra-autollasi

Johannesburg tarjoaa suosittuja kansainvälisiä autonvuokrauspalveluita. Autoja löytyy suosituilta lentokentiltä, kuten Randin lentokentältä, Johannesburgin kansainväliseltä lentokentältä ja Grand Centralin lentokentältä. Voit siis etsiä internetistä alueen huipputarjoukset, jotka sopivat budjettiisi. Internetissä voit nopeasti valita auton nouto- sekä palautuspaikan. Tämä auttaa sinua merkittävästi löytämään sopivan nouto-ja palautuspaikan kuuluisilta turistialueilta ja liike-elämän keskuksista. Kaupungista löytyy lukuisia nouto- ja palautuspaikkoja. 

Johannesburg tarjoaa useita eri nähtävyyksiä, mikäli haluat kierrellä kaupungilla vuokra-autolla. Jos rakastat urheilua, erityisesti rugbya, voit harkita vierailua Ellis Park Stadiumille. Tämä ainutlaatuinen stadion rakennettiin vuonna 1928, ja se isännöi vuoden 1995 rugbyn MM-kisoja, jossa eteläafrikkalaiset voittivat Uuden-Seelannin finaalissa. Voit myös ajaa Apartheid-museoon tai käydä ostoksilla Nelson Mandela -aukiolla. Voit käydä näissä kaikissa paikoissa parin tunnin sisällä valitsemastasi hotellista riippuen. 

Kaupungissa on myös monia museoita, jotka ovat omistautuneet historialle ja taiteelle. Matkasi aikana kannattaa vierailla Johannesburgin MuseuMAfricA-taidegalleriassa ja Apartheid-museossa, joka havainnollistaa yksityiskohtaisesti syyt apartheidin syntyyn, sen aiheuttamista vaikeuksista asukkaille sekä sen, miten se saatiin päätökseen. Hyvä asia on se, että suurin osa museoista ei veloita lainkaan pääsymaksua. 

Johannesburg muodostuu pieniä alueita sisältävistä naapurustoista ja monipuolisista kaupunginosista, joilla jokaisella on oma tunnelma ja historia. Olet ehkä kuullut tai lukenut esikaupunkien ja keskustan välisestä kuilusta. Sisäkaupungin rapistuminen historiallisten epäoikeudenmukaisuuksien takia sai varakkaat asukkaat pakenemaan lähiöihin, mikä loi keskustasta surkean. Joitakin kaupunkialueita on kuitenkin elvytetty viime vuosina, ja niissä kannattaakin vierailla. Tällaisia alueita ovat Soweto (South Western Township), Braamfontein ja Maboneng Precint. 

Lentokentät

Johannesburgin suurkaupunkialuetta palvelee kaksi suurta lentokenttää: Tambon lentokenttä (JNB) ja Lanserian lentokenttä (HLA). Tambon lentokenttä on Afrikan vilkkain ja suurin lentokenttä, jolta liikennöi yli 21 miljoona matkustajaa vuodessa. Yli puolet maan lentomatkustajista matkustavat juuri tämän lentokentän kautta. Lentokenttä sijaitsee Kempton Parkissa, Gautengissa, joka ei ole kovinkaan kaukana Jo’burgin kaupungista, ja se on myös lähellä Pretoriaa. 

Tambon kansainvälinen lentokenttä on Etelä-Afrikan lentomatkojen keskus, koska se yhdistää kaikki suuret kaupungit Pretoriaan ja siitä eteenpäin. Johannesburgin kentältä maansisäisiä lentoja operoi seitsemän eri lentoyhtiötä, mikä varmistaa sen, että lentomatkat ympäri Etelä-Afrikkaa ovat edullisia ja kilpailukykyisiä. Tarjolla on yli 20 kotimaan reittilentoa turistikohteisiin, kuten Sun Cityyn, Krugerin kansallispuistoon ja Pilanesbergiin. 

Tambon lentokentällä on useita autovuokraamoita, kuten Capital Car Hire, First Car Rental, Bidvest Car Rental, Tempest Car Hire sekä Hertz. Jotkut paikalliset hotellit tarjoavat myös kuljetuspalveluita Tambon lentokentälle ja sieltä hotellille. Näin ollen voit ottaa yhteyttä haluamaasi hotelliin saadaksesi lisätietoja ja tietoa palveluiden saatavuudesta. Lentokentälle on myös junayhteys, joka liikennöi klo 5.15–22.00 välisenä aikana. 

Liikenne

Johannesburg on vastakohtien kaupunki, jossa esiintyy sekä äärimmäistä vaurautta että köyhyyttä. Näin ollen paras tapa liikkua Johannesburgin alueella on auto, vaikka matkustaisitkin vain lyhyitä välimatkoja. Tietyillä alueilla kävelyä kannattaa välttää kokonaan. Tämä ei tosin koske pääkatua, koska se on kokenut äskettäin muodonmuutoksen. Johannesburgissa on siis välttämätöntä vuokrata auto, josta löytyy automaattinen lukitusmekanismi mahdollisten murtojen estämiseksi. 

Johannesburgin tiet ovat usein kaksikaistaisia, leveitä, selkeästi merkittyjä ja hyvin varusteltuja, etenkin Sandtonin liikealueen ympärillä. Ajaminen tapahtuu tien vasemmalla puolella, ja liikennemerkit ovat yhdistelmä brittiläisiä ja amerikkalaisia järjestelmiä. Nopeusrajoituksia noudatetaan tiukasti etenkin kaupunkeja lähestyttäessä, joten niitä on syytä tarkkailla. Pohjoisessa osassa nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa, mutta rajoitus putoaa 80 kilometriin tunnissa kaupunkialuetta lähestyttäessä. 

Johannesburg täyttyy helposti, ja matkailijoiden kannattaa varautua valtaviin ruuhkiin ruuhka-aikana. Aamuruuhka alkaa noin klo 8.00 ja kestää klo 10.00 asti. Iltapäivällä ruuhka-aika alkaa klo 16.30 ja kestää klo 18.00 asti. Liikenteessä ajaessasi on suositeltavaa pitää auton ovet lukittuina ja olla varovainen etenkin liikennevaloissa. Jos joudut pysäköimään ajoneuvosi kierrellessäsi kaupungilla, käytettävissä on lukemattomia vaihtoehtoja. Joitakin parhaimmista parkkipaikoista ovat King’s Parking ja Small Street Parkade.