Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Cairns

Jos rakastat matkustelua ja uusien paikkojen kokemista, Cairns kuuluu ilman muuta listallesi. Kaupungissa on useita vierailunarvoisia, elämyksellisiä nähtävyyksiä. Lisäksi kaupungista on helppoa löytää autovuokraamoja, joista voi hankkia menopelin vierailun ajaksi. Tämä artikkeli antaa lisätietoja Cairnsin henkeäsalpaavista nähtävyyksistä sekä autovuokraamoista kaupungissa. 

Opas Cairnsiin

Autovuokraamo Cairns
Autonvuokraus Cairns

Cairns on kaupunki Australiassa. Se sijaitsee Cairnsin läänissä Queenslandin osavaltiossa, ja kaupungissa on useita ihmeellisiä paikkoja tutkittavaksi. Kaupunki on nimetty vuonna 1876 Queenslandin kuvernöörin, sir William Wellington Cairnsin mukaan. Kaupunki perustettiin alun perin kaivostyöläisten tarpeisiin, kun he suuntasivat läheisen Hodgkinsonin joen kultakentille. Ajan myötä Cairnsista kehittyi rautatie- ja satamamääränpää, jonka kautta laivattiin kultaa, sokeriruokoa, mineraaleja ja maanviljelystuotteita. 

Cairns on Queenslandin viidenneksi suurin kaupunki ja 14:ksi suurin Australiassa. Kaupungin väkiluku vuonna 2018 oli 152 729. Cairnsin elintaso on korkea, sillä se on taloudellisesti tärkeä paikka; se on Northern Capen kaupunkien sekä koko Cape Yorkin niemimaan tärkein kaupan alan keskus. Kaupungin BKT oli kesäkuussa 2019 9 603 miljoonaa Australian dollaria. Kaupungin suurin tulonlähde ovat palvelut kotitalouksille sekä verotulot. 

Cairnsilla on rikas historia. Toisen maailmansodan aikana se toimi liittoutuneiden tukikohtana. Cairnsin asukkaat ovat hurmaavia, ja kaupungin pääkieli on englanti. Matkailijana ihastut varmasti Cairnsin kulttuurielämään, sillä sen asukkaat ovat todellisia taiteiden ystäviä. Cairns on koko Australian kolmanneksi suosituin turistikohde, ei vähiten useiden hiekkarantojensa vuoksi. Valuutta Cairnsissa on Australian dollari. 

Cairnsin ilmasto on trooppinen ja monsuunisateinen. Marraskuusta toukokuuhun koetaan runsaita kaatosateita, kun taas kuiva kausi kestää kesäkuusta lokakuulle. Vuotuinen sademäärä kaupungissa on noin 2 000 mm. Cairnsin kesät ovat yleensä aurinkoisia ja kosteita lämpötilan käydessä joskus 31,7 asteessa. Tammikuussa kaupungissa usein tulvii monsuunisateiden vuoksi. Cairnsissa on tarjolla paljon aktiviteetteja vaativallekin matkailijalle. 

Tutkimusmatkalle vuokra-autolla

Cairnsissa on monta puutarhaa ja upeita turistinähtävyyksiä. Eräs tällainen on Cairnsin kasvitieteellinen puutarha. Puutarha perustettiin vuonna 1988, ja se esittelee yli 4 000 erilaista kasvilajia. Puutarhassa voi osallistua opastetulle kierrokselle ja oppia lisää kasveista. Toinen merkittävä kohde vierailulle Cairnsissa on Tjapukai aboriginaalikulttuurin puisto. Puistossa on tarjolla paljon hauskaa koettavaa, kuten aboriginaalikulttuuriin kuuluva tanssiesitys, tarinankerrontaa sekä musiikkia. Kasvitieteellisestä puutarhasta Tjapukaihin on matkaa 10,4 kilometriä, ja ajomatka kestää noin 11 minuuttia. 

Palm Cove on hiekkaranta Cairnsista pohjoiseen, ja se on kuuluisa hemmottelukylpylöistään. Rannan tuntumassa on myös useita ravintoloita, joissa voi nautiskella paikallisia herkkuja, kuten Rosella-hilloa, Moreton Bayn hummeria sekä macadamiapähkinöitä. Ranta on upea paikka tutkittavaksi luonnonystävälle. Kannattaa myös vierailla Cairnsin meriakvaariossa, jossa on nähtävillä yli 15 000 vesieläintä 70 eri elinympäristöstä, kuten Korallimereltä, trooppisesta sademetsästä ja Isolta valliriutalta. Palm Covesta on ajomatkaa meriakvaariolle 26,7 kilometriä, ja matkan kesto on 27 minuuttia. 

Eräs mainittava paikka vierailla Cairnsissa on Babindan kalliot. Kyseessä on luonnon muovaama rotko, jossa joki ryöppyää nelimetristen graniittilohkareiden välissä. Rotkoon liittyy useita tarinoita, mitkä tekevät siitä entistä kiehtovamman. Pyhän Monican katedraali Cairnsissa puolestaan on tunnettu upeista lyijylasi-ikkunoistaan. Kirkossa on 24 ikkunaa, jotka kuvittavat Raamatun luomiskertomusta. Pyhän Monican katedraalilta Babindan kallioille on noin 54 minuutin ajomatka, ja etäisyys kohteelta toiselle on 65,7 kilometriä. 

Lentokentät

Cairnsissa on vain yksi lentokenttä: Cairnsin kansainvälinen lentokenttä. Se on noin 7 kilometriä kaupungista pohjoiseen, ja siellä on myös kotimaan terminaali, josta lähtevät lennot useimpiin Australian kolkkiin. Tyypillisiä määränpäitä Cairnsin kansainväliseltä lentokentältä ovat Brisbane, Sydney ja Melbourne. 

Cairnsissa toimii useita autovuokraamoja, kuten Avis, Budget, Europcar, Hertz, Redspot ja Thrifty. Näillä vuokraamoilla on hyvä maine maailmanlaajuisesti, ja ne tarjoavat palveluja kansainvälisesti. Niillä on myös toimivat internet-sivut, joilta auton voi varata jo ennakkoon ennen saapumista lentokentälle. 

Ennen kuin valitset autovuokraamon Cairnsissa, pyri tutustumaan hyvin vuokran ehtoihin. Useimmat vuokraamot veloittavat lisämaksun, mikäli auto palautetaan myöhässä. Tarkistamalla ehdot tiedät, mitä odottaa. Lisäksi kannattaa tarkistaa auto perinpohjaisesti ennen vuokraamolta ajamista ja huomauttaa ajoissa mahdollisista havaitsemistaan epäkohdista. 

Liikenne

Tiet Cairnsissa ovat hyväkuntoisia ja säännöllisesti huollettuja seudun ilmaston vuoksi. Ruuhkaa ilmenee lähinnä töihin meno- ja paluuaikoina, aamuisin noin klo 5.30–9.30 ja iltapäivisin kello 15.30–19.00. Kun ajat taajamissa, nopeusrajoitus on 50km/h. Kannattaa huomioida, että nopeusrajoitus kaikkialla muualla, kuten pääväylillä ja esikaupunkeja yhdistävillä teillä, on 60km/h. Joka tapauksessa huomiota tulee kiinnittää liikennemerkkeihin, koska nopeusrajoitukset saattavat vaihdella kaupungin eri alueilla. 

Cairnsissa on useita pysäköintitiloja, minne jättää auto kaupungin tutkimisen ajaksi. Pysäköintilaitoksia on ympäri kaupunkia, ja pysäköintimaksun suuruus vaihtelee paikasta riippuen. Mikäli alueellasi ei ole julkista pysäköintilaitosta, kannattaa tarkistaa katupysäköinnin mahdollisuus, sillä se on sallittua useimmilla alueilla kaupungilla.