Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Riika

Riiassa tai missä tahansa muussa Latvian kaupungissa matkustaminen onnistuu kätevimmin vuokra-autolla. Vuokraaminen on yleisin valinta niin liike-, perhe- kuin ystävämatkoillakin, minkä ansiosta kaupunkiin pystyy tutustumaan myös edullisesti. Esittelemme parhaimmat autovuokraamot ja neuvomme, miten voit valita niistä parhaimman. 

Kaupunkiopas Riikaan

Riika
Autonvuokraus Riika

Riika on Latvian pääkaupunki. Vuonna 2019 kaupungin virallinen asukasluku oli 632 614, joka on merkittävästi enemmän kuin muissa Latvian kaupungeissa, ja Riikaa pidetäänkin maan keskuksena. Lisäksi siellä asuu kymmenesosa kaikkien kolmen Baltian maan asukkaista. Riian kokonaispinta-ala on noin 188 neliökilometriä, ja se sijaitsee hiekkaisella tasangolla 1 – 10 metrin korkeudella merenpinnasta. Riika perustettiin 1100-luvulla, ja se on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Riika oli aikoinaan Hansaliiton jäsen, ja kaupungin historiallinen keskus on nyt yksi Unescon maailmanperintökohteista. 

Riian vanha keskusta on erityisesti tunnettu jugendarkkitehtuuristaan ja puutöistään. Riian suosio kasvoi varsinkin sen jälkeen, kun se toimi isäntäkaupunkina Naton huippukokoukselle vuonna 2006, Euroviisuille vuonna 2003 ja naisten curlingin maailmanmestaruuskilpailuille. Lisäksi kaupungissa sijaitsee suuri, vilkas lentokenttä, joka työllistää satoja ihmisiä. Vuonna 2017 noin 1,3 miljoonaa ihmistä vieraili Riiassa lomatarkoituksissa tai liikeasioissa. Riika on myös Itämeren kaupunkien liiton ja EU:n pääkaupunkien liiton jäsen, ja siellä toimii yli sata urheiluseuraa. 

  • Riian kansainvälinen lentokenttä on kaupungin tärkein lentoasema. 
  • Se on vilkkain ja suurin Baltian maiden lentokentistä. 

Pļavnieki on yksi Riian kaupunginosista, ja se sijaitsee Väinäjoen pohjoispuolella noin 6,6 kilometrin päässä Riian keskustasta. Alueen tärkein elinkeino on ollut jo vuosien ajan maanviljely, mutta se koki suuren muutoksen vuonna 1978, jolloin sinne perustettiin uusia asuinalueita ja liikekeskuksia. Suurin osa Pļavniekin rakennuksista onkin rakennettu 1980-luvulla. Tiheästi asutettu kaupunginosa on tunnettu varsinkin rikkaasta historiastaan, kulttuuristaan ja talouselämästään. Vuonna 2018 kokonaispinta-alaltaan 1 855 neliökilometrin alueella asui 47 185 asukasta. 

Dreilinin kaupunginosa sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Riian keskustasta kaupungin itäisellä reunalla. Alueelta löytyy upeita maalaistyylisiä rakennuksia, etenkin Baltinavas-kadun varrelta. Niiden rakentaminen aloitettiin 1980-luvulla, ja ensimmäiset asukkaat muuttivat Dreiliniin vuonna 2004. Nykyään useita vanhoja rakennuksia jälleenrakennetaan, jotta Dreilinista muodostuisi yhä houkuttelevampi kohde matkailijoiden keskuudessa. Joitain merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat Vapauden muistomerkki, Mustapäiden talo ja Riian keskustori. 

Tutustu kaupunkiin vuokra-autolla

Kuuluisa Latvian etnografinen museo sijaitsee Riian ulkopuolella Jugla-järven rannalla. Museoon on noin 14 kilometrin matka keskustasta, ja vuokra-autolla sinne ajaa vain 20 minuutissa. Se avattiin yleisölle vuonna 1932, ja museoon kuuluu yli viisi rakennusta. Museoalueella järjestetään myös useita kulttuuritapahtumia, kuten käsityö- ja perinnefestivaaleja sekä kansanmusiikkikonsertteja. Se tunnetaan parhaiten perinteisen latvialaisen kulttuurin ja elämäntavan edistämisestä. 

Riian eläintarha sijaitsee Mežaparksin kaupunginosassa Ķīšezers-järven länsipuolella. Tarhassa asustaa yli 3500 eläintä, ja vuosittain siellä vierailee yli 250 000 kävijää. Eläintarha on 8,9 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja sinne ajaa vuokra-autolla korkeintaan 15 minuutissa. Voit sponsoroida tarhassa asuvia eläimiä ryhtymällä valitsemasi eläimen kunniahoitajaksi ja tekemällä lahjoituksen. Vuonna 1988 eläintarhaan muutti euroopanlehtisammakko, joka löytyy tänä päivä useista osista Kuurinmaata. 

Riian moottorimuseo on suurin antiikkisia ajoneuvoja esittelevä museo maailmassa. Se sijaitsee 11,4 kilometrin päässä Riian keskustasta, ja sinne on helppo päästä vuokra-auton tyypistä riippuen 20 – 30 minuutissa. Museo on ollut vuodesta 1992 lähtien IATM-ICOM (International Association of Transport and Communication Museums) -järjestön jäsen. Museon kohokohtiin kuuluvat myös sen urheiluklubi ja kahvila. Museorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Viktors Valgums, ja jo vuosien ajan se on toiminut valtion museona. 

Vērmane-puisto on suosittu Riian keskustassa sijaitseva julkinen puutarha. Vuonna 1814 perustettu puisto levittäytyy viiden hehtaarin kokoiselle alueelle. Ennen sitä kutsuttiin nimellä Wöhrmann. Vērmane sijaitsee 2,8 kilometrin päässä ydinkeskustasta, ja vuokra-autolla sinne pääsee 8 – 10 minuutissa. Puistossa vierailija saa ihailla paljon huomiota saaneita korkeita, eksoottisia puita sekä kauniita kukkia. Lisäksi puistossa on ravintola, jossa voi levähtää hetkeksi ja nauttia ruoasta ystävien tai perheen seurassa. 

Lentokentät

Riian kansainvälinen lentokenttä on kaupungin vilkkain kansainvälinen lentoasema. Se toimii keskuskenttänä SmartLynx Airlines-, RAF-Avia – ja airBaltic-lentoyhtiöille. Autovuokraamot, kuten Sixt, Economy Bookings, Europcar ja Kayak, palvelevat matkailijoita kentällä. Suosittelemme tutustumaan vuokraamoiden nettisivuihin saadaksesi lisätietoa hinnoista ja vuokrausehdoista. Majoitusvaihtoehtoina lentokentän läheltä löytyvät Airport Hotel Mara, Wellton Riverside Spa Hotel, Grand Palace Hotel ja Rixwell Elefant Hotel. 

Spilven lentokenttä sijaitsee viiden kilometrin päässä Riian keskustasta. Se oli 1920-luvulla Latvian ensimmäinen kansainvälinen lentokenttä. Kentän lähimmät hotellit ovat The Fortress ja Avitar Hotel Riga. Jos haluat vuokrata auton, suosittelemme ACE Rent A Car-, Prime Car Rent-, Europcar Auto Noma- tai Discover Cars -vuokraamoita. Tutustu niiden virallisiin nettisivuihin saadaksesi aiheesta lisätietoa. 

Liepajan lentokenttä sijaitsee Latvian länsiosassa. Riian lentokentän tavoin se on yksi maan merkittävimmistä lentoasemista. Se sijaitsee 210 kilometrin päässä Riiasta ja 55 kilometrin päässä Liettuan rajalta. Lähimmät hotellit ovat Europa City Amrita Hotel, Liva Hotel ja Art Hotel Roma Liepaja. Autovuokraamoista Liepaja Airport Car Rental, Sixt ja Hotwire tarjoavat edullisia palveluitaan alueella. 

Liikenne

Historiallisten ominaispiirteittensä ansiosta Riialla on vain yksi keskusta-alue, ja sen asukkaista yli 36 % työskentelee keskustassa. Tästä huolimatta kaupungin tiet ovat hyväkuntoisia ja järjestelmä on hyvin ylläpidetty. Väinäjoen ylittää kolme siltaa, jotka ovat tärkeässä asemassa keskustan kauttakulkuliikenteessä. Liikenteen ytimen muodostavakin juuri keskustan kauttakulkuliikenne ja kulku keskustaa kohti. 

Päivittäin Väinäjoen ylittää yli 400 000 matkustajaa, ja puolet heistä matkaa omalla tai vuokratulla autolla. Riian kaduilla voidaankin nähdä joka päivä valtava määrä kulkuneuvoja, jotka ovat matkalla keskustaan. Kuljettajan täytyy noudattaa tiettyjä ajosääntöjä. Esimerkiksi ruuhkaisilla kaduilla liikkuessa ajajalla pitää olla aina mukanaan ajokortti ja henkilöllisyystodistus. 

Myös matkustajalla pitää olla mukanaan passi ja henkilöllisyystodistus aina lähdettäessä hotellilta kaupungille. Yleisesti ottaen suurin osa julkiseen liikenteen pääteasemista sijaitsee Riian keskustassa. Muiden Latvian kaupunkien tavoin myös Riiassa on muutama parkkivyöhyke, jotka on merkitty erityisillä P-vyöhykeen merkeillä. Parkkimaksu voidaan maksaa ennen parkkeerausta useisiin parkkiautomaatteihin, joita löytyy kaupungin eri osista. Niiden lisäksi auton voi parkkeerata monikerroksisiin parkkitaloihin, jotka ovat suuri apu autoileville matkailijoille.